Josephine Kay
Josephine Kay Luistervoer 7 apr 2017
Leestijd: 2 minuten

Bedrock’s geleide meditatie voor ouders: deel 1 (5 minuten)

Als het even te veel wordt en je kinderen het uiterste van je vragen is het fijn om 5 minuten de tijd voor jezelf te nemen. Ook al lijkt dat bijna onmogelijk, kunnen 5 minuten al voor een wereld van verschil zorgen. Dit is namelijk een spoed-meditatie om jezelf een kleine time-out te geven, zodat je weer bij jezelf kunt komen en verbinding kunt maken met jezelf.

Doe deze geleide meditatie het liefst zittend, met gesloten ogen of zachte focus op de vloer een paar meter voor je. Hierna kun je weer vol frisse en positieve energie met je kinderen omgaan.

Geleide meditaties voor ouders

Oefening door Chantal Soeters

Chantal is yogadocent en coach. Ze geeft inmiddels tien jaar yogales, bij onder andere Delight Yoga. Meditatie is voor haar een praktische manier om bewust te vertragen in deze drukke en snelle wereld. Chantal gelooft in de kracht van meditatie om je leven op een eenvoudige en praktische manier in positieve zin te veranderen. Een van de redenen dat Chantal meewerkt aan de Bedrock meditaties is omdat ze meditatie toegankelijk wil maken voor iedereen.

Meditatie is niet moeilijk of zweverig. Het helpt je om met aandacht en intentie in het leven te staan. Het brengt je terug tot de kern van wat je echt belangrijk vindt zodat je los kunt laten wat er niet toe doet.

Meer meditatie-oefeningen: Ontspan met Bedrock’s geleide meditaties

De Bedrock meditaties zijn bedoeld ter ontspanning en vormen geen vervanging voor medische of psychologische behandeling. Als je een geschiedenis van psychische aandoeningen hebt, raadpleeg dan eerst een arts of een andere professionele zorgverlener voordat je deelneemt aan de meditaties.

Dit betekent niet dat meditatie schadelijk voor je is, maar het kan soms best een heftig effect hebben. We vragen je daarom te stoppen wanneer je je oncomfortabel voelt, en niet te luisteren naar de meditaties onder invloed van alcohol of andere stoffen die je stemming kunnen veranderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️