Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Luistervoer 28 mei 2017
Leestijd: 2 minuten

Bedrock’s geleide meditatie: get in the flow, deel 3 (15 minuten)

Of het nou 06.00 ’s ochtends is of 23.00 ’s avonds: deze fijne in the flow geleide meditatie is geschikt op ieder moment van de dag, als je meer in je eigen kracht en wijsheid wil staan.

Het is een zittende meditatie-oefening met gesloten ogen. Je kunt er ook voor kiezen om een zachte focus op de vloer (een paar meter voor je) te hebben. Deze meditatie helpt je om contact te maken met je eigen intuïtie, met die wijze, kalme stem in je hoofd die je vooruit helpt en de juiste richting op wijst.

Geleide meditatie van Chantal Soeters

Chantal is yogadocent en coach. Ze geeft inmiddels tien jaar yogales, bij onder andere Delight Yoga. Meditatie is voor haar een praktische manier om bewust te vertragen in deze drukke en snelle wereld. Chantal gelooft in de kracht van meditatie om je leven op een eenvoudige en praktische manier in positieve zin te veranderen. Een van de redenen dat Chantal meewerkt aan de Bedrock meditaties is omdat ze meditatie toegankelijk wil maken voor iedereen.

Meditatie is niet moeilijk of zweverig. Het helpt je om met aandacht en intentie in het leven te staan. Het brengt je terug tot de kern van wat je echt belangrijk vindt zodat je los kunt laten wat er niet toe doet.

Meer meditatie-oefeningen: Ontspan met Bedrock’s geleide meditaties

De Bedrock meditaties zijn bedoeld ter ontspanning en vormen geen vervanging voor medische of psychologische behandeling. Als je een geschiedenis van psychische aandoeningen hebt, raadpleeg dan eerst een arts of een andere professionele zorgverlener voordat je deelneemt aan de meditaties.

Dit betekent niet dat meditatie schadelijk voor je is, maar het kan soms best een heftig effect hebben. We vragen je daarom te stoppen wanneer je je oncomfortabel voelt, en niet te luisteren naar de meditaties onder invloed van alcohol of andere stoffen die je stemming kunnen veranderen.

Geleide meditatiesessie: in de flow

De get in the flow meditatiesessie bestaat uit drie delen. De eerste geleide meditatiesessie duurt 5 minuten, de tweede meditatie duurt 10 minuten en deze, de laatste meditatie, duurt een kwartier. Bouw het langzaam op om rustig te beginnen met mediteren.

Meer meditatie-oefeningen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️