Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Kitchen Hacks 24 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Keiharde avocado? Dankzij deze kitchen hack wordt ‘ie sneller rijp

Elke avocado-liefhebber kan zich er waarschijnlijk in vinden dat een onrijpe avocado op z’n zachtst gezegd irritant is. Je kan er namelijk vrij weinig mee. Al zou je ‘m open krijgen, dan is ‘ie hard en is er van de lekkere romige smaak nog maar weinig te proeven. Ken je de kitchen hack al waarmee je een avocado sneller laat rijpen ?

De truc is nog super makkelijk ook.

Harde avocado’s

Avocado op brood, in een salade of gewoon als snack met een beetje peper, zout en olijfolie. Een avocado kan wat ons betreft altijd. Niet alleen is de vrucht super gezond en zit ‘ie vol goede vetten, maar de avocado is ook nog eens lekker.

Benieuwd hoe je een onrijpe avocado sneller ready to eat kunt laten worden? Simpel, het enige wat je ervoor nodig hebt is een rijpe banaan en een plastic zak. Stop beide vruchten bij elkaar, en leg de zak in de fruitschaal of op een andere droge plek.

Kitchen hack: zo verwijder je de pit van een avocado zonder gestuntel (of mes)

Een banaan produceert namelijk het stofje ethyleen. Ethyleen is een stof die ervoor zorgt dat een avocado sneller rijp wordt – als je beiden in een plastic zak doet, zal het ethyleen van de banaan er dus voor zorgen dat je de avocado morgen nog kunt eten.

Hartstikke handig als je weer eens knoertharde avo’s in huis gehaald hebt.

Rijpe avocado in 10 minuten

Mocht je echt wanhopig zijn, dan hebben we ook nog een truc voor je waarmee jouw avocado in een paar minuten zachter is. Je hebt hiervoor een oven en aluminiumfolie voor nodig, maar pas wel op: de smaak van de avocado wordt er wel een stukje minder door. Het is dus maar net hoe graag je ‘m nú op wilt eten.

Avocado lovers opgelet: hoe gezond is avocado nou eigenlijk? En wanneer eet je er te veel?

In het algemeen geldt natuurlijk de regel: eet fruit of groenten pas wanneer het rijp is, pas dan zul je de ultieme smaaksensatie ervaren en er de meeste vruchten *uh* voedingsstoffen van plukken.

En niet onbelangrijk om te weten: we mogen dan wel gek zijn op avocado’s, de industrie achter avocado’s heeft een behoorlijk duister randje… Dus geniet, maar wel met mate.

Dit artikel verscheen eerder op ons zusje NSMBL.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️