Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Liefde & Seks 23 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Dit is misschien wel de meest ondergewaardeerde liefdestaal

Ben je ook maar een béétje vertrouwd met relatiepsychologie, dan ken je ongetwijfeld de theorie rondom de liefdestalen. Kort gezegd: verschillende mensen uiten hun liefde van nature uit op verschillende manieren. En van al die manieren blijkt er één liefdestaal te zijn die het meest ondergewaardeerd is.

We lichten het toe!

Wat is een liefdestaal?

Je familie, vrienden en (toekomstige) partner hebben waarschijnlijk allemaal het beste met je voor. Ze geven veel om jou, en jij om hen. Maar het kan zijn dat je dit niet altijd doorhebt, doordat zij een andere liefdestaal spreken of ontvangen.

Er zijn namelijk 5 verschillende liefdestalen, zoals we al eerder schreven. Het is de manier waarop jij jouw liefde uit. En van alle liefdestalen, blijkt er met name eentje te zijn die we massaal lijken te onderwaarderen…

Cadeautjes geven als liefdestaal

Verrassend genoeg is dat het geven van cadeautjes, wat naast belonende woorden, een helpende hand, quality time en fysieke aanraking wordt gezien als één van de 5 talen. Dat uitgerekend cadeautjes geven dan wordt gezien als de meest ondergewaardeerde liefdestaal, lijkt misschien verrassend (immers: wie houdt er nu niet van cadeautjes?), maar er zit wel degelijk meer achter dan je zou denken.

Zo weet je of je te maken hebt met liefde op het eerste gezicht

De kracht van cadeautjes geven als liefdestaal zit ‘m niet zozeer in de materiële waarde van het cadeautje zelf, het zit ‘m in het idee van aan iemand te denken in afwezigheid van die persoon. Je bent aan het shoppen, je ziet iets wat je aan je partner doet denken en je besluit om ‘t mee te nemen voor de ander. Het cadeautje wordt daardoor in feite een object als herinnering dat de ander aan je aan het denken was. En dat is nou eenmaal behoorlijk waardevol.

Tekenen dat cadeautjes geven jouw liefdestaal is

Herken jij je in volgende eigenschappen? Dan is cadeautjes geven wellicht jouw liefdestaal.

  1. Woorden zijn mooi, maar liefde die je in je handen kunt houden betekent toch nog nét iets meer.
  2. Het idee van elkaar kleine, attente geschenkjes te geven is één van de dingen die je het leukste vindt aan een romantische relatie.
  3. Je waardeert elk gebaar van je partner: van het goedkoopste, kleinste cadeautje tot het duurste item op je wishlist.
  4. Het betekent ontzettend veel voor je wanneer iemand de moeite heeft genomen om een persoonlijk cadeau te maken.
  5. Je hart maakt een sprongetje wanneer iemand een souvenir van op vakantie voor je meeneemt.
  6. Wanneer je een kledingstuk van je partner krijgt, ga je er haast in léven, niet alleen omdat de geur ervan je blij maakt, maar ook omdat je gedachte dat je dit van hem of haar hebt gekregen zo aangenaam vindt.
  7. Je gooit nooit cadeautjes weg, hoe klein ze ook zijn.

Heftig: liefdesverdriet kan écht zorgen voor fysieke pijn

Tot slot is het belangrijk om te weten dat cadeautjes geven als liefdestaal hebben niet impliceert dat je een materialistisch persoon bent. Integendeel zelfs: mensen die hun affectie tonen via cadeautjes zijn zelfs vaker sentimenteel, nostalgisch en bewust van hoe hun partner denkt over hen.

In plaats van waarde te hechten aan materialisme, hechten ze waarde aan gulheid: wat een belangrijke factor is voor een gezonde relatie. Kortom: cadeautjes geven mag dan misschien oppervlakkig lijken op het eerste zicht, de waarheid erachter is veel diepgaander dan dat.

Hoe herken je de liefde van je leven?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️