Sarawitia Franken
Sarawitia Franken Psyche 25 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Hoe herken je de liefde van je leven?

Liefde, het is een fascinerend onderwerp waar je nooit over uit raakt gepraat. Misschien geloof je er wel in dat er op deze hele aardbol één iemand is die bij jou hoort: de ware. Of misschien hoort je juist meer bij de groep die zegt dat er op elk potje meerdere dekseltjes passen. Het zijn onderwerpen waar je eeuwig over kan discussiëren omdat je het eigenlijk niet weet totdat het zover is.

Mocht die liefde van je leven opeens voor je neus staan (of stiekem al héél lang in je leven zijn), dan is dit hoe je hem of haar herkent.

Tekenen dat je de liefde van je leven hebt gevonden

Waarschijnlijk is de beste tool om de liefde van je leven te herkennen niets meer of minder dan je eigen gevoel. Je gevoel weet vaak namelijk een stuk beter dan je hoofd of jij meant to be bent met iemand.

Dit zijn de 13 tekenen van een gezonde relatie volgens een psycholoog

Maar soms kunnen je eigen gevoelens niet zo helder lijken, bijvoorbeeld omdat deze vertroebeld worden door bindings- of verlatingsangst. In dat geval is het best handig als er een paar tekenen zijn, waaraan je kan aflezen dat die ander toch weleens de liefde van je leven zou kunnen zijn.

1. Je kan 100 procent jezelf zijn

Is het echte liefde, dan kan je allebei volledig jezelf zijn. Je doet je niet beter voor dan je bent en je durft de ander ook te vertrouwen met jouw angsten en onzekerheden. Ook als jullie even een mindere dag hebben, weet je dat de liefde er nog steeds is.

2. Je inspireert elkaar

De liefde van je leven inspireert jou (en andersom). Je wilt het beste voor elkaar en je support de ander altijd in het volgen van zijn of haar dromen. Ook help je elkaar om alles uit jezelf te halen.

3. Aan samen lachen geen gebrek

De hoofdzaak waarom je met iemand samen bent is omdat je elkaar blij maakt. Liefde is zo een toevoeging die je leven nóg leuker maakt. En zeg nou zelf, wat is er nu leuker dan samen in een deuk liggen? Lachen is gezond en dat geldt ook voor je relatie.

4. Je vertrouwt elkaar

Veel jaloezie in een relatie is vaak geen goed teken. Dit betekent namelijk dat er nog veel onzekerheid is en je elkaar niet volledig vertrouwt. Voel je juist veilig bij de ander, durf je alles te zeggen en speelt jaloezie geen rol, dan zou het weleens de liefde van je leven kunnen zijn.

5. Jullie werken ervoor

Je neemt de ander nooit voor lief en jullie werken samen aan iets moois. Ook als het even wat minder gaat, gooien jullie niet gelijk de handdoek in de ring maar kijken jullie samen naar hoe het beter kan. Juist op dit soort momenten ben je dankbaar voor de ander.

6. Je voelt je goed

Liefde kan moeilijk, maar eigenlijk ook zo makkelijk zijn. Voel je simpelweg gewoon goed als je met de ander bent? Dan is dat een heel belangrijk teken. En tuurlijk, liefde betekent soms ook drama, maar het grootste deel van de tijd voelt het goed, niets meer en niets minder.

De 11 tekenen die kunnen wijzen op het einde van je relatie

Elke liefde is natuurlijk anders en misschien zijn er voor jou wel hele andere tekenen die erop wijzen dat dit the one is. Het belangrijkst is dat je gelukkig bent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️