Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Psyche 6 sep 2016
Leestijd: 4 minuten

7 manieren om alles uit jezelf te halen

We hebben allemaal wel eens last van tegenslagen. Op het gebied van liefde, carrière of bijvoorbeeld financiën. Door de jaren heen leren we om te gaan met onze problemen en maken we persoonlijke groei door. We werken aan onszelf en proberen de beste versie van onszelf te zijn. Maar dat is niet altijd even makkelijk. Want hoe doe je dat precies, het beste uit jezelf halen? Met d

7 manieren om alles uit jezelf te halen

Met deze tips wordt dat goede voornemen om het beste uit jezelf te halen vast en zeker realiteit.

1. Doorbreek onderbewuste blokkeringen

Ons onderbewustzijn neemt vaak de leiding over ons denken en bewust gedrag. Je hebt bijvoorbeeld een doel voor ogen, maar iets weerhoudt je ervan om dit te bereiken.

Je kunt er alleen niet je vinger op leggen. Denk goed na over wat je tegenhoudt om dit doel te bereiken. Misschien wil je meer tijd besteden aan jezelf in plaats van tijd doorbrengen met vrienden, maar ben je bang voor de reactie die je hierop zult krijgen.

Daar zit de blokkering. Probeer deze te doorbreken door met een mantra te komen, zoals: ‘Ik ga meer tijd aan mezelf besteden, omdat ik me daar prettig bij voel.’

Tip: Maak eens een lange boswandeling en gun jezelf de tijd om onderbewuste blokkeringen op te sporen. Buiten, weg van cognitieve verleidingen en technologie, komt je intuïtieve gevoel beter naar boven..

2. Realiseer je dat het universum je altijd zal begeleiden

Wanneer je een doel voor ogen hebt, zal je moeite moeten doen om dit doel te bereiken. Er zal weinig gebeuren als je enkel achterover leunt, maar realiseer je ook dat het universum je altijd zal begeleiden bij het bereiken van je doel.

Lees ook: Waarom je het universum kunt vertrouwen (en hoe je dat doet)

We herkennen ze misschien niet altijd, maar we krijgen gedurende de hele dag kleine signalen van het universum. Mensen komen op ons pad voor een reden, maar ook informatie en mogelijkheden vormen een handvat om de juiste keuzes te maken in ons leven.

3. Onthoud dat geen enkele situatie hopeloos is

Hoe vervelend een situatie ook kan zijn, onthoud dat geen enkele situatie hopeloos is. Er komt wel een oplossing die de situatie verzacht. Echt.

Dit betekent niet dat als je hoopt op een bepaalde uitkomst, dit ook zal gebeuren. Wat belangrijk is, is dat je open minded blijft, zodat het universum je signalen kan geven die je begeleiden bij het nemen van de juiste stappen.

4. Onderschat jezelf niet

Wij mensen hebben nogal de neiging om onszelf te onderschatten en stappen niet graag uit onze comfort zone. Zonde! Want we kunnen veel meer dan we denken.

Must read: Dit is de impact van negatieve gedachten op je brein (en hoe je dit traint naar positieve)

Denk je bijvoorbeeld niet slim genoeg te zijn voor een bepaalde baan, of niet sterk genoeg te zijn voor een fysieke uitdaging? Nergens voor nodig. Om het beste uit jezelf te halen is het van belang dat je accepteert dat je een krachtig en spiritueel wezen bent.

5. Begin met het helen van oude wonden

Cliché, maar waar: waar een deur dichtgaat, gaat een nieuwe deur open. Dit betekent dat je eerst af moet rekenen met het verleden, om de toekomst een kans te geven.

Als je kapot bent van een verbroken relatie kan het je bijvoorbeeld weerhouden van daten met nieuwe mannen. Je zegt misschien dat je geen tijd hebt om te daten of dat je geen man nodig hebt om een leuk leven te leiden.

Ben eerlijk tegenover jezelf en laat gevoelens toe, om vervolgens met een schone lei verder te kunnen gaan.

Tip: schrijf de dingen op waar je nog mee worstelt uit het verleden. Dit kan van alles zijn. Van onopgeloste ruzies met familieleden tot pesterijen bij je vorige werk. Denk na of ze nog invloed op je hebben en probeer dit te verwerken, door de emoties toe te laten.

6. Zie de schoonheid in van moeilijke tijden

Als je door een scheiding gaat of je verliest veel geld is het op dat moment verschrikkelijk. Misschien wel je ergste nachtmerrie. Maar vergeet niet dat je uit slechte ervaringen ook iets positiefs kunt halen, zoals een belangrijke les of inzicht.

Tip: Netflixtip: Tell me who I am over identiteit, trauma en familiegeheimen

Gebeurtenissen in je leven kunnen hartverscheurend en waardevol tegelijk zijn. Dit betekent dat je niet alleen boze gevoelens hoeft toe te laten, of blije of verdrietige. Het mag allemaal tegelijk.

7. Waardeer imperfectie

Niet alles in je leven hoeft perfect te zijn. Je baan, je huis, je uiterlijk. Het is allemaal nogal veel. Wanneer je alles perfect wilt doen legt dat een enorme druk op je schouders.

Niemand is perfect en daar naar streven maakt je niet gelukkiger. Het beste uit jezelf halen is al meer dan genoeg.

Meer over persoonlijke groei?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
7 manieren om alles uit jezelf te halen
Sluiten