Jeroen van Lokven
Jeroen van Lokven Psyche 27 dec 2020
Leestijd: 3 minuten

Iets te veel gedronken? Dit is het perfecte anti-kater voedsel

Gisterenavond net iets te diep in het glaasje gekeken? Grote kans dat je je vandaag niet zo goed voelt. Last van een kloppend hoofd, misselijkheid en een droge mond? Geen probleem; met dit anti-kater voedsel voel je je in no-time weer kiplekker.

Het eerste voedsel dat je tijdens je kater eet is van grote invloed op hoe je je de rest van de dag gaat voelen. Een goed gerecht kan ervoor zorgen dat je je al snel beter voelt, waar het verkeerde gerecht je kater alleen maar heftiger maakt. Daarom sommen we de voeding op waar je je dag het best mee kan beginnen als je last hebt van kater.

De voorbereiding op een kater

Voor we naar het beste anti-kater voedsel gaan kijken, is het misschien ook handig om te weten dat je je ook goed kan voorbereiden op een avondje drinken. Zo kun je het beste een maaltijd eten die veel koolhydraten, eiwitten en vetten bevat, omdat deze voedingsstoffen de opname van alcohol helpen vertragen.

Verder zorgt alcohol voor de uitdroging van je lichaam. Daarom wil je per glas alcohol dat je drinkt een glas water drinken. Ook wil je voor je gaat slapen een groot glas water drinken. Misschien heb je er geen zin in op dat moment, in de ochtend zal je jezelf dankbaar zijn.

Must read: Iets te laat gemaakt vannacht? Dit zijn de lekkerste vegan anti-kater ontbijtjes

Het beste anti-kater voedsel

Het eten van een stevige maaltijd en het drinken van water is dan misschien een goede tip, daarvoor zijn we hier niet; je hebt een kater en wil ervan af. Dit kun je het beste eten tegen je kater.

Kaliumrijk voedsel

Kalium is een mineraal dat je lichaam helpt bij het behouden van zijn vochtbalans. Omdat alcohol je lichaam uitdroogt, is het verstandig om kaliumrijke voeding te eten. Je kunt denken aan bananen, aardappelen, avocado’s, kokoswater en tomatenpuree.

Hydraterende voeding

Oké, kalium zorgt voor een goede vochtbalans, maar we moeten nog steeds voldoende vocht binnenkrijgen. Kies daarom naast je kaliumrijke voeding ook voor hydraterende voeding als je een kater hebt.

Een glas water bevat natuurlijk veel vocht, maar na een paar glazen heb je daar wel genoeg van. Eet daarom wat komkommer, (water)meloen, paprika of tomaat. Of: maak water met een smaakje.

Eiwitrijk voedsel

Als je een kater hebt, is je lichaam waarschijnlijk druk bezig met het herstellen van je cellen. Hierbij kun je je lichaam best een handje helpen. Eet daarom eiwitrijke voeding als je een kater hebt. Eiwitten zorgen er namelijk voor dat je slechte cellen af worden gebroken en goede cellen worden hersteld.

Must read: 7 salades boordevol eiwitten zónder vlees

Vitamine B

Ons lichaam heeft vitamine B nodig voor een gezonde stofwisseling. Je wil er daarom altijd voor zorgen dat je voldoende vitamine B binnenkrijgt, al helemaal wanneer je alcohol heb gedronken. Alcohol remt namelijk de de opname van vitamine B. Vitamine B vind je onder andere in donkere bladgroente, noten, bonen, kikkererwten en fruit.

Het is belangrijk dat we goed voor ons lichaam zorgen; zeker wanneer we het gisteren iets te bont hebt gemaakt. Met dit anti-kater voedsel ben je in mum van tijd weer kiplekker.

Lees meer over katers:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️