Haal Hawaii in huis met deze frisse vegan pokebowl met zoete aardappel

Aloha! Vandaag duiken we de Hawaïaanse keuken in. Omdat het momenteel moeilijk is om op vakantie te gaan, halen we de tropische sferen in huis met deze frisse poké bowl met zoete aardappel. Reuze gezond, smakelijk én binnen no time op tafel.

Wist je dat zoete aardappel een goede bron is van vitamine C? Een voedzaam, smaakvol én gezond hoofdingrediënt dus.

De radijs en sojaboontjes zorgen voor een frisse bite en de avocado is de superfood on top.

Poké bowl met zoete aardappel2

Vegan pokebowl met zoete aardappel

Dit heb je nodig:

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 grote zoete aardappel en marineer deze naar smaak of gebruik een verpakking CelaVita Zoete aardappel ovenschotel tijm & knoflook
  • 250 g sushi rijst
  • 80 ml rijstazijn
  • 200 g edamame bonen
  • 1/2 bosje radijs, in schijfjes
  • 150 g rode biet, julienne
  • 200 g mango, in blokjes
  • 2 rijpe avocado’s, in partjes
  • 4 tl sesamzaad
  • 1/2 nori vel, in reepjes geknipt
  • 4 el sriracha mayonaise (vegan)

Vind je vast ook leuk: Vegan en ga je op reis? Met deze tips hou je je makkelijk aan je plantaardige dieet

Bereidingswijze

  1. Bereid de zoete aardappel ovenschotel volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Bereid de sushi rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de rijstazijn door de gekookte rijst en laat het goed afkoelen.
  3. Verdeel de rijst over vier kommen. Serveer met de zoete aardappel, edamame bonen, radijs, rode biet, mango en de avocado. Bestrooi met sesamzaad, reepjes nori en sriracha mayonaise.

En genieten maar!

Meer heerlijke vegan recepten:

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Haal Hawaii in huis met deze frisse vegan pokebowl met zoete aardappel
Sluiten