Rosa Bertram
Rosa Bertram Spiritualiteit 10 okt 2020
Leestijd: 4 minuten

Dit gloednieuwe spirituele boek vol illustraties en beeld wíl je hebben

Van boeken krijgen we nooit genoeg. Niet alleen sluit je je er heel even mee af van de drukke buitenwereld, je wordt er slimmer van, je leeft er langer door én je breidt je vocabulaire uit. Aan interessante boeken gelukkig geen tekort want er gaat geen dag voorbij dat wij geen leerzame, bijzondere of must read-boeken voorbij zien komen.

Dit keer tippen we een boek zoals we nog nooit eerder zagen: Angelus experiential chakra workbook. 

Angelus – chakra werkboek

We hoeven je vast niet te vertellen dat er de laatste jaren veel nieuwe boeken uitkomen. De één beter dan de ander uiteraard. En de pareltjes op het gebied van zelfhulp, maatschappelijke thema’s, spiritualiteit en bewust leven? Die delen we graag hier op Bedrock.nl.

Nu is er onlangs een boek uitgekomen dat je aandacht – geloven wij – meer dan waard is. In de afgelopen 5 jaar werkten de twee kunstenaars en yogini’s Erica Jago en Roos van der Kamp aan het boek: ‘Angelus’, een bijzonder werkboek over chakra’s, de energiecentra van je lichaam.

Het ontstaan

De twee vrouwen leerde elkaar kennen in 2013 in een moeilijke periode. Door hun vriendschap, het consistent doen van yoga en de studie psychische en energetische talen van de chakra’s kwamen ze door die tijd heen. Ze leerden naar eigen zeggen ‘om antwoorden van binnenuit te krijgen’.

Met die transformatie in gedachten én een creatieve achtergrond, werd het tijd om dit uit te werken tot iets groots. Een praktisch, oogstrelend, eigentijds chakra-werkboek om anderen te helpen tijdens hun reis ‘van pijn naar vrede’.

Must read: Het chakra-systeem: zo werkt het (en oefeningen om je chakra’s in balans te brengen)

Omdat de vrouwen grootste plannen hadden, werd er eerst een crowdfunding opgezet waarmee binnen 30 dagen maar liefst 50.000 dollar werd opgehaald. Ze waren dus duidelijk niet de enige die dachten dat er behoefte was aan een allesomvattend boek.

Hoe het boek werkt

Zoals je wellicht al in de gaten hebt, is dit geen gewoon boek. Qua lay-out is het misschien wel twee keer zo lang als een ‘gewoon’ boek en springt het eruit qua kleur, cover (met een opvallende foto) en illustraties. Voor het maken van het beeld werd de wereld overgevlogen onder andere naar Jordanië.

En ook qua inhoud is het alles behalve een alledaags boek. De methodologie wordt uitgelegd in 7 hoofdstukken, elk gebaseerd op één van de 7 chakra’s.

Elke chakra geeft informatie, die elk weer verder bouwt op het chakra niveau eronder. Dat maakt dat je weer kunt transcenderen naar een volgende fase van spirituele volwassenheid.

Ook interessant: Namasté: gebruik je keelchakra en word vanzelf eerlijker (zo doe je dat)

Reis

Elk hoofdstuk begint met een (doorlopend) verhaal over een heldin die de moed vindt om haar pijn onder ogen te zien. Terwijl ze zich emotioneel verbindt met elke chakra vindt ze nieuwe manieren om zichzelf te troosten en pijn uit het verleden los te laten.

In de reis van het boek ga je met haar mee terwijl ze innerlijke rust vindt. Je begrijpt: die boodschap is de rode draad van dit boek.

Yoga

Elk hoofdstuk vind je ook 3 yoga sequences (dus 21 in totaal) die horen bij de betreffende chakra, met mooie maar simpele illustraties.

Lees ook: Waarom praten mensen die spiritueel zijn altijd zo zweverig?

Creatieve oefening

Ter afsluiting van elk hoofdstuk is er een creatieve oefening om diep van binnen te luisteren naar boodschappen van je hart en je intuïtie. De oefeningen nodigen steeds uit om iets buiten jezelf uit te drukken en te manifesteren om later nog eens over na te denken.

De 7 chakra’s

Terwijl je door het boek heen bladert, leer je over de 7 verschillende chakra’s die van onder- tot bovenkant van je lichaam lopen ofwel ‘van wortel tot kruin‘.

Chakra’s hebben invloed op visueel, fysiek en emotioneel niveau en zo is dit boek ook opgebouwd per hoofdstuk: Be, feel, dare, love, speak, see en know.

Lesje in chakra’s: Het chakra-systeem: zo werkt het (en oefeningen om je chakra’s in balans te brengen)

Door de visuele prikkelingen die verbonden zijn aan yoga, ervaar je hoe de chakra’s zich openen als deuren naar verschillende wereld van wijsheid, zo leert het boek.

Nog een beetje vaag?

Wie nu een kleine error krijgt en denkt: ‘oké dit is nog een stapje te ver voor mij.’ Achterin het boek staat een uitgebreide ‘woordenlijst’ met meer dan 300 yogahoudingen (uitgebeeld in een anatomische uitlijning) en de precieze uitleg en uitvoering.

Voor de meer gevorderde yogi’s staat er op oefenpagina’s emotionele en inspirerende instructies. Zeker een boek voorop je salontafel (of gewoon nachtkastje) dus!

Angelus boek kost €45 en bestel je online. 

Meer boekentips:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️