Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 11 aug 2020
Leestijd: 4 minuten

Bedrock’s Boekentip van augustus: 4 nieuwe boeken voor op je boekenplank

Van boeken krijgen we nooit genoeg. Niet alleen sluit je je er heel even mee af van de drukke buitenwereld, je wordt er slimmer van, je leeft er langer door én je breidt je vocabulaire uit. Aan interessante boeken gelukkig geen tekort want er gaat geen dag voorbij dat wij geen leerzame, bijzondere of must readboeken voorbij zien komen.

Tijd voor een lijstje van onze favoriete boeken van deze maand: augustus!

Er zijn afgelopen maand weer heel wat interessant boeken uitgekomen.

Dit zijn onze favorieten:

Een beter milieu begint bij jezelf
Bron: Een beter milieu begint bij jezelf

Een beter milieu begint niet bij jezelf – Jaap Tielbeke

Een beter milieu begint níet bij jezelf? Leerden we al die tijd niet dat zelf het goede voorbeeld nemen, juist de beste en meest toegankelijke manier is om bij te dragen aan een beter milieu?

Volgens journalist Tielbeke staren we ons blind op persoonlijke gedragsverandering en technologische innovatie, terwijl echte verandering ligt in de politiek. En daar heeft hij natuurlijk een gigantisch punt. Waarom pakken we het probleem niet veel groter aan? Hebben we de hoop in politiek ten opzichte van klimaatverandering opgegeven?

Als de situatie ernstig genoeg is, zijn we bereid en in staat tot radicale verandering, zo bewijst de coronapandemie. Een beter milieu begint niet bij jezelf laat zien waarom we de ecologische ontwrichting met dezelfde urgentie moeten behandelen. En het toont hoe we duurzamer uit de crisis kunnen komen.

Een boek dat je (en je omgeving) zéker moet lezen dus.

Een beter milieu begint niet bij jezelf
Prijs: €23,99

Leestip: Boeken over rasicme en gelijkheid om aan je boekenlijst toe te voegen

Doe het zero
Bron: 9789400512306-1587619298

Doe het Zero – Jessie & Nicky Kroon

Dé experts op het gebied van de zero waste lifestyle in Nederland zijn toch wel de zusjes Kroon. Een aantal jaar geleden begeleidden ze ons tijdens de Zero Waste Challenge, waarbij hun eerste boek ‘Het Zero Waste Project’ een mooi voorbeeld was vol praktische tips.

Nu komen Jessie en Nicky met een nieuwe boek: ‘Doe het zero’. Veel mensen willen graag minder (plastic) afval produceren, maar weten niet goed waar ze moeten beginnen. De truc volgens Jessie en Nicky? Houd het simpel.

In dit boek delen ze daarom recepten voor een leuker leven met minder plastic. Want als er één ding is wat we leerden van een maand zonder plastic: er komen zoveel toffe concepten, items en recepten voor terug. Denk aan: crème, schoonmaakmiddelen of geurstokjes; het is binnen een handomdraai gemaakt. Verwacht ook tips over schadelijke stoffen (welke zitten er in reguliere producten?), welke oliën wil je nou wel of juist niet gebruiken en hoe voorkom je makkelijk voedselverspilling?

Een must have voor in huis en een perfect cadeau om impact mee te maken.

Doe het zero
Prijs: €22,99

Ook lezen: Wil je meer boeken lezen? Handige trucs zodat het wél lukt

Filosofielessen voor avonturiers
Bron: Filosofielessen voor avonturiers

Filosofielessen voor de avonturiers – Erling Kagge

Een boek voor avonturiers én niet avonturiers als je het ons vraagt. De Noorse auteur, uitgever en meesteravonturier Erling Kagge is namelijk de eerste mens uit de geschiedenis die te voet de Noordpool, Zuidpool en de top van de Mount Everest bereikte. Yup, dat lees je goed. Daar nemen we dus maar al te graag een filosofieles of 16 van aan.

Zijn hele leven wijdt hij avontuur, en dan het soort avontuur in de meest uitdagende zin van het woord. Kagge deelt wat extreme omstandigheden ons kunnen leren over het leiden van een betekenisvol leven en het bereiken van persoonlijke doelen.  Het zijn 16 meditatieve en praktische lessen, leuk én goudeerlijk opgeschreven.

Een inspirerend en motiverend boek om te lezen!

Filosofielessen voor de avonturier
Prijs: €17,50

Happy Recipe
Bron: Happy Recipe

Happy recipe – Sam Loman

Een recept voor instant geluk bestaat niet. Elk lichaam is anders en heeft andere voeding(sstoffen) nodig. Je zult je eigen recept voor een gelukkig en energiek gevoel dus zelf moeten schrijven.

Happy recipe, geschreven door illustrator én auteur Sam Loman, staat vol tips en recepten (voornamelijk vega(n) en glutenvrij!). Loman deelt veel handige informatie over voeding en helpt je ontdekken welke voeding jouw lichaam nodig heeft, en – niet geheel onbelangrijk – hoe je dit gevoel kunt vasthouden.

Experimenteer, varieer, vul aan en voel vooral wat voor jou werkt!

Happy recipe
Prijs: €24,96

Meer boekentips

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Bedrock’s Boekentip van augustus: 4 nieuwe boeken voor op je boekenplank
Sluiten