Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 8 sep 2020
Leestijd: 3 minuten

Boekentip: 5 x de nieuwste must reads over bewust en mindful leven

Van boeken krijgen we nooit genoeg. Niet alleen sluit je je er heel even mee af van de drukke buitenwereld, je wordt er slimmer van, je leeft er langer door én je breidt je vocabulaire uit. Aan interessante boeken gelukkig geen tekort want er gaat geen dag voorbij dat wij geen leerzame, bijzondere of must read-boeken voorbij zien komen.

Tijd voor een lijstje van onze favoriete boeken van deze maand: september! Er zijn afgelopen maand weer heel wat interessant boeken uitgekomen.

Dit zijn onze favorieten:

A sustainable outfit
Bron: A sustainable outfit

A Sustainable Wardrobe – Stephanie van den Sigtenhorst

Onder de naam Let’s Talk Slow inspireert Stephanie haar volgers al enige tijd met alles rondom duurzame mode. En kan de wereld goed gebruiken. De mode-industrie gaat namelijk gepaard met veel vervuiling, waterverbruik en onethische werkomstandigheden. Ook belandt er veel niet-verkochte kleding op de vuilnisbelt of in de verbrandingsoven.

In het gloednieuwe boek A Sustainable Wardrobe helpt Stephanie je een overstap te maken van fast fashion naar een duurzame stijl. Verwacht tips om duurzaam te winkelen én je kleding goed te verzorgen. Zo gaat het langer mee en hoef je minder snel iets nieuws te kopen. Lezen dus!

A Sustainable Wardrobe 
Prijs: €20

Must read: Shop sustainable – Bedrock’s 5 favoriete webshops voor duurzame mode

jij bent awesome
Bron: jij bent awesome

Jij bent awesome – Neil Pasricha

We leven in een wereld waarin alles maakbaar en mogelijk is. Als we op de juiste knoppen drukken, de juiste oefeningen doen en goed eten, zouden we gelukkig moeten zijn. Maar daardoor leggen we de lat nogal hoog voor onszelf, schrijft Neil Pasricha.

Eerder schreef hij boeken over dankbaarheid en geluk, maar volgens hem is het nu óók tijd om veerkrachtiger te worden, te leren omgaan met tegenslagen en aan een positief zelfbeeld te werken. En dit boek is er natuurlijk vooral om je te vertellen dat je awesome bent.

Jij bent awesome
€22,99

brain food
Bron: Brain Food

Brain Food – Charlotte Labee

We zien Charlotte Labee al enige tijd voorbij komen. Met haar kennis over het brein zet ze alles op alles om ons aan gezond voedsel ter krijgen, en dan met name voedsel dat goed is voor de hersenen.

Labee – die een achtergrond heeft in de orthomoleculaire geneeskunde en de neurowetenschap – kwam zelfs met een eigen Brain Balance-methode. Na flinke burn-outklachten hielp het veranderen van haar eet- en drinkpatroon zoveel, dat ze besloot anderen hier ook mee te willen helpen.

Haar boek Brain Food is nét uit en staat vol tips, informatie en recepten die goed zijn voor je hersenen!

Brain Food
€26,50

Ook lezen: Zo houd je je brein in topconditie

Het no-nonsense meditatieboek
Bron: Het no-nonsense meditatieboek

Het no-nonsense meditatieboek

Een boek dat – denk ik – menig hart doet kloppen. Hoewel meditatie steeds minder als zweverig wordt gezien, maar als een bewezen effectieve methode voor het welzijn van het lichaam en geest, voelt het tóch een beetje zweverig voor sommige mensen. Maar dat hoeft helemaal niet!

Helemaal niet als je het in een no-nonsense sausje giet. Dit low key oefenboek staat vol simpele oefeningen en herkenbare verhalen. Daarnaast leer je hoe meditatie kan helpen bij een betere nachtrust, minder stress en meer focus. We like!

Het no-nonsense meditatieboek
€20,99

Perfect verbogen depressie
Bron: Perfect verbogen depressie

Perfect verborgen depressie

We schreven al weleens eerder over hoe perfectionisme een depressie kan verbloemen. Perfectionisme heeft dan wel het woordje ‘perfect’ in zich, maar perfect is het alles behalve. Omdat het nooit goed genoeg is. Hoe hard je ook je best doet, tevreden zul je nooit zijn. En dat kan serieuze gevolgen hebben voor je mentale gezondheid, schrijft ook Margaret Robinson Rutherford in dit doek.

In dit boek laat ze zien hoe je depressieve gevoelens kunt herkennen, juist waar je ze niet zou verwachten. Daar goed verborgen achter het perfecte plaatje.

Perfect verborgen depressie
€22,50

Meer boekentips

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️