Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 28 apr 2020
Leestijd: 4 minuten

Shop sustainable – Bedrock’s 6 favoriete webshops voor duurzame mode

De mode-industrie behoort tot één van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Door het gebruik van chemische middelen en synthetische stoffen én de grootschalige vervuiling van water, heeft de mode-industrie een grote impact op het milieu. De fast-fashion-industrie draagt daar veel aan bij. Daarom delen we 6 duurzame webshops waar je met een gerust (groen) hart kan winkelen!

In de laatste jaren is de fast fashion-industrie gigantisch groot geworden. Voor nog geen €10 koop je 2 T-shirts die je na 3 keer wassen kan weggooien. En dat terwijl de productie van één T-shirt wel 2700 liter water heeft gekost.

Niet bepaald duurzaam dus! Een alternatief? Je kleding goed verzorgen (met deze tips), je kleding repareren in plaats van meteen weggooien (we maakten een speciale kleding-reparatie-guide) en natuurlijk simpelweg duurzame kleding kopen van betere kwaliteit.

Duurzame kleding en webshops

Gelukkig is er in de laatste jaren ook een enorme beweging gekomen in de mode-industrie, namelijk de opkomst van duurzame kleding en mode. Kleding die verantwoord is geproduceerd, in goede omstandigheden én van goede kwaliteit is.

Must read: Elke week een nieuwe outfit? Dit is de (verborgen) impact van kleding op het milieu

Maar waar vind je die in hemelsnaam? Doorgaans niet in de Kalverstraat of op andere typische winkelplekken. Toch zijn ze er genoeg, je moet ze alleen even kennen. Zo zijn er ook genoeg duurzame webshops die al die fijne duurzame merken weer samenbrengen.

En om dié weer te vinden, delen wij de leukste duurzame slow fashion webshops. Makkelijker kunnen we het je denk ik niet maken. Dit zijn ze:

Project CeCe

Het duurzame online platform Project CeCe maakt duurzaam winkelen appeltje eitje. Mannen- en vrouwenkleding, kinderkleding en meer dan 300 verschillende slow fashion merken. Wil je kwalitatieve, duurzame kleding vinden, dan ben je hier dus zeker aan het juiste webadres!

Je kunt zelfs filteren op duurzaamheid, wat jij mooi vindt en alle ethics staan duidelijk bij de producten aangegeven.

Lees ook: Waarom tweedehands shoppen niet compleet duurzaam is

Scoon

Scoon is nog maar nét gelanceerd in Nederland, maar bij Bedrock zijn we al groot fan. De duurzame online webshop cureert de fijne, duurzame mode en clean beautymerken. Hoe fijn, dan hoef je er zelf niet naar op zoek!

Je kan er trouwens ook terecht voor accessories, hoeden, zonnebrillen en sjaals! En allemaal helemaal duurzaam geproduceerd dus.

Stricters

Stricters is een online kledingwarenhuis dat zich focust op fair trade en duurzame mode. Ze brengen merken samen die eerlijke en duurzame productie hoog in het vaandel hebben staan.

Alle merken die verkocht worden op de website worden getoetst aan de hand van een aantal regels voordat Stricters ermee in zee gaat. Hierdoor weet je zeker dat je enkel zeer bewuste merken koopt.

Verder minimaliseren ze de footprint van je bestelling door de CO2 uitstoot van productieprocessen en transport te compenseren. Zo staat je pakketje CO2-neutraal voor je deur. Daarnaast werkt Stricters samen met de Stichting Strictly for Nature, om ontbossing tegen te gaan.

Take it slow

Op het Nederlandse platform Take it slow wil je zéker even rondneuzen als je op zoek bent naar duurzame items (eigenlijk ook als je er niet naar op zoek bent). Alle producten op de site zijn uiteraard nauwkeurig geselecteerd en is – zoals de naam al zegt – een tegenhanger van fast fashion.

Je vindt er vooral tijdloze, minimalistische en kwalitatieve items!

Must read: Duurzame mode scoren wordt nog makkelijker met het online handboek van Let’s Talk Slow

Mae Sue

Weer een toffe duurzame webshop van Nederlandse bodem; namelijk Mae Sue. Je vindt er duurzame kleding voor mannen en vrouwen van allerlei verschillende, verantwoorde modemerken. De slogan is er niets voor niets ‘Good clothes, good karma’ en bij alle (prachtige) items geldt: kwaliteit boven kwantiteit!

The Blind Spot

Vergeet in je zoektocht naar duurzame mode webshops ook zeker The Blind Spot niet. Ze verkopen bekende duurzame merken als VEJA, Armed Angels, Thinking Mu en nog véél meer.

Uiteraard zijn alle kledingstukken op de website slow fashion, en kan je kiezen uit verschillende prijsklassen. Wel zo fijn, want die kunnen nog weleens variëren. Naast kleding scoor je er ook duurzame items voor in huis en clean beautyproducten. Zéker een kijkje waard dus!

Meer duurzame tips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Shop sustainable – Bedrock’s 6 favoriete webshops voor duurzame mode
Sluiten