Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 1 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

De Bedrock Boekentip voor mei: deze boeken wil je lezen

Van boeken krijgen we nooit genoeg. Niet alleen sluit je je er heel even mee af van de drukke buitenwereld, je wordt er slimmer van, je leeft er langer door én je breidt je vocabulaire uit. Aan interessante boeken gelukkig geen tekort want er gaat geen dag voorbij dat wij geen leerzame, bijzondere of must readboeken voorbij zien komen.

Tijd voor een lijstje van onze favoriete boeken van deze maand: mei! Er zijn afgelopen maand weer heel wat interessant boeken uitgekomen.

Dit zijn onze favorieten:

tara-shine
Bron: Tara Shine Tara Shine

Hoe je thuis de wereld kan redden – Tara Shine

In ‘Hoe je thuis de wereld kunt redden’ laat milieuwetenschapper Tara Shine zien wat je allemaal zelf thuis kunt doen om je steentje bij te dragen aan het milieu. En dat is een stuk makkelijker dan je misschien zou denken!

Verandering zit ‘m namelijk in kleine dingen. Van het omruilen van flesjes vloeibare zeep tot het vervangen van huishoudfolie: alle suggesties zijn haalbaar, duurzaam en in veel gevallen besparen ze ook nog geld.

Hoe je thuis de wereld kunt redden
Prijs: €22,50
De geheime band tussen mens en natuur
Bron: Peter Wohlleben

De geheime band tussen mens en natuur – Peter Wohlleben

Peter Wohlleben – ook auteur van Het verborgen leven van bomen – is ervan overtuigd dat de band tussen mens en natuur (nog steeds) sterk en intact is, ook al zijn we ons daar niet altijd van bewust. Waarom? Genoeg onderzoeken tonen aan dat onze bloeddruk rustiger wordt in de omgeving van bomen en dat de kleur groen ons kalmeert.

Lees ook: Waarom natuur een mens zo gelukkig maakt

De natuur daagt onze zintuigen aan: het leert ons ruiken, horen, voelen en zien. Het klinkt misschien gek, maar Wohlleben beschrijft hoe planten omgekeerd ook positief reageren positief op menselijk contact. Met andere woorden: dit boek wil je zéker lezen!

De geheime band tussen mens en natuur
Prijs: €20,99

Het moet helemaal anders
Bron: Jean-Pierre van de Ven

Het moet helemaal anders – Jean-Pierre van de Ven

Je wéét wel dat je veranderingen wilt aanbrengen in je leven, maar het ook echt doen is een tweede. Waarom is verandering toch zo moeilijk? Of het nu gaat om gezonder leven, meer sporten, stoppen met roken of minder vlees eten, je wilt het wel maar het écht lukt maar niet.

Psycholoog Jean-Pierre van de Ven beschrijft in zijn nieuwe boek hoe het dan wél anders kan. Niet alleen in relatie tot jezelf en gezonde keuzes maken, maar ook in je relaties. Hij beschrijft de 3 stappen van het veranderingsproces. En 3 keer raden, de grootste obstakels in verandering is meestal niet je portemonnee of je partner, maar jouw eigen zelfkennis.

Hoe je daar meer van te weten komt? Dat lees je in Het moet helemaal anders!

Het moet helemaal anders
Prijs: €12,99

Meer boekentips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
De Bedrock Boekentip voor mei: deze boeken wil je lezen
Sluiten