Sophie Golbach
Sophie Golbach Welzijn 4 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

5 x de lekkerste alcoholvrije drankjes voor Dry January 2022

Tijdens de feestdagen is het lekker om een wijntje bij het eten te drinken. In de decembermaand drink je daardoor misschien wat meer en juist daarom is het goed om er nu op te letten. Dry January is daar de perfecte kans voor. Klinkt een hele maand geen alcohol drinken als een uitdaging voor jou? Om deze challenge door te komen zijn er deze lekkere alcoholvrije drankjes.

Een hele maand geen alcohol drinken kan veel goeds doen voor je lichaam en geest. Maar een lekkere mocktail op zijn tijd gaat er wel inÔÇŽ Met deze recepten kan je toch genieten van een drankje.

5 lekkere alcoholvrije drankjes

Deze drankjes met de siropen van Teisseire kan je gewoon lekker makkelijk thuis maken.

1. Forest Blend

Fruitliefhebbers opgelet; dit drankje zit er boordevol mee. Het is nog makkelijk te maken ook! Dit heb je nodig:

 1. 30 ml Teisseire 0 procent Bosvruchten siroop
 2. 125 ml appelsap
 3. 3 frambozen
 4. 3 perzikschijfjes

En zo maak je hem; meng alle ingredi├źnten samen met een handvol ijs in de blender en klaar is Kees. Schenk je drankje in een longdrinkglas en geniet ervan. Je kan het drankje garneren met muntblaadjes en een rietje.

Het nieuwe jaar is begonnen: z├│ begin je goed aan Dry January

2. Peach Nojito

Ben jij een echte mojito fan maar wil je nu toch weleens de alcoholvrije variant proberen? Dan is dit je kans. Je maakt de Peach Nojito met:

 1. 25 ml Teisseire 0 procent Perzik siroop
 2. 8 muntblaadjes
 3. 150 ml bruisend water

Ook hiervoor heb je weer een longdrinkglas nodig. Om het drankje te maken vul je het glas met gecrushed ijs en voeg je alle ingredi├źnten toe. Daarna roer je alles door elkaar. Je kan het garneren met een munttakje en een schijfje perzik.

3. Dry Colada

Bij een Pina Colada denken we natuurlijk aan de zon en tropische stranden. Met deze alcoholvrije Colada krijg je misschien wel hetzelfde gevoel. Voor de Dry Colada heb je dit nodig:

 1. 25 ml Teisseire 0 procent Pina Colada siroop
 2. 30 ml kokosmelk
 3. 30 ml ananassap
 4. 60 ml bruisend water

https://www.bedrock.nl/dry-january-tips/

Voor dit drankje heb je een cocktailshaker nodig. Vul de cocktailshaker met ijs en alle ingredi├źnten, maar voeg het bruisend water nog niet toe. Eerst schud je namelijk de cocktailshaker met alles erin voor 15 seconden en schenk je het in een longdrinkglas. Dan voeg je het bruisende water toe.

Verlang je naar dat typische zomerse gevoel? Garneer het drankje dan met een schijfje ananas.

4. Linden

Oud & Nieuw hebben we natuurlijk achter de rug, maar dat betekent niet dat we geen nieuwsjaardrankje meer mogen drinken aan het begin van het jaar. Je maakt de Linden met:

 1. 25 ml Teisseire 0 procent Citroen & Limoen siroop
 2. 20 ml honing
 3. 2 citroenschijfjes
 4. 150 ml bruisend water
 5. 1 schijfje limoen

Een longdrinkglas heb je voor dit drankje niet nodig, je gebruikt namelijk een whiskyglas. Vul het glas met ijs en voeg de vloeibare ingredi├źnten toe. Daarna knijp je de citroenschijfjes uit en roer je het geheel kort door elkaar. Het schijfje limoen gebruik je als garnering.

https://www.bedrock.nl/alcoholvrije-gin-tonics-recept/

5. Strawberry Celebration

Net als bij de Forest Blend, zit ook dit drankje vol met fruit. Met zoveel verschillende fruitsmaken mogen we het dan ook wel een celebration noemen. Voor de Strawberry Celebration heb je net even wat meer ingredi├źnten nodig, namelijk:

 1. 4 ijsblokjes
 2. 3 schijfjes handsinaasappel
 3. 2 schijfjes citroen
 4. 2 schijfjes limoen
 5. 20 ml Teisseire 0 procent Aardbei & Framboos siroop
 6. 50 ml cranberrysap
 7. 126 ml bruisend water
 8. 6 muntblaadjes

Ondanks dat er meer ingredi├źnten zijn, is het maken van dit drankje lekker makkelijk. Vul een wit-wijnglas met de ijsblokjes en voeg de schijfjes sinaasappel, citroen en limoen toe. Dan kan je de siroop, het cranberrysap, het bruisend water en de muntblaadjes toevoegen. Even goed doorroeren en drinken maar!

Irritante dingen die mensen tegen je zeggen als je niet drinkt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! ­čĄŹ

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt­čžśÔÇŹÔÖÇ´ŞĆ