wpk-admin
wpk-admin Betere wereld 10 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Dé toevoeging voor je urban jungle: de ananasplant!

Onze verzameling met favoriete planten wordt groter en groter.. Na de bananenplant, deze planten met rozen bladeren en de olifantsoor voegen we nu een tropisch tintje toe aan onze urban jungle. Ik presenteer u: de ananasplant! Bij mij is ‘ie nog redelijk klein, dus de vrucht zit een beetje verscholen tussen het groen. Maar hoe groter hij wordt, hoe hoger de ananas uit de bladeren komt! Zo wordt het een echte eye catcher in jouw urban jungle.

Verzorging

Yes, net als deze planten die je bijna onmogelijk dood kunt laten gaan, is de ananasplant ook erg makkelijk in de verzorging. Twee keer per week water, that’s it. Zet de plant op een warme plek, zoals de woonkamer. De plant houd wel van een vochtige atmosfeer, dus wanneer je huis een ‘droge lucht’ heeft doe je er goed aan om de bladeren af en toe te nat te sproeien. Zo blijft ook het blad mooi groen!

Zelf een ananasplant kweken!

Heb je wel eens geprobeerd om een avocado zelf te kweken? Het enige wat je hiervoor nodig hebt is de pit, satéprikkers en een glas water. En bij de ananasplant werkt dezelfde constructie! Op deze website wordt het stappenplan uitgelegd!

Dit artikel verscheen al eerder op Roomed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dé toevoeging voor je urban jungle: de ananasplant!
Sluiten