Eva Spigt
Eva Spigt Spiritualiteit 26 sep 2022
Leestijd: 4 minuten

De 5 type soulmates die je kan tegenkomen in je leven (en zó herken je ze)

Het ontmoeten van je soulmate: degene waar je een instant connectie mee hebt. Wie wil dat nu niet? Misschien heb je diegene al ontmoet. Een soulmate hoeft namelijk niet alleen maar de ware liefde te zijn. Er zijn nog meer type soulmates waarmee je meteen een moment van herkenning en ijzersterke connectie hebt.

Deze 5 type soulmates kan jij allemaal tegenkomen in je leven.

Wat is een soulmate eigenlijk?

Een soulmate betekent letterlijk een zielsverwant. Met deze persoon heb je een diepe verwantschap, dat kan zijn op het gebied van liefde, spiritualiteit, intimiteit, seksualiteit en geaardheid.

Het zijn vaak spiegels en deze mensen komen in je leven om je iets duidelijk te maken. Veelal op het gebied van je bewustzijn of energiefrequentie.

Je hebt vast weleens die onweerstaanbare liefde gehad die je liet zien waar jij nog heling nodig hebt (hallo zelfliefde!). Of die beste vriendin die je een spiegel voorhoudt als jij meer voor jezelf mag opkomen. Deze mensen zijn niet zomaar in je leven gekomen. Ze verbinden je met iets hogers. Dit kan mooie momenten opleveren maar ook pijnlijke als daar nog groei nodig is.

De 9 tekenen van een karmische relatie (iets anders dan een soulmate)

Schrijver Paulo Coelho omschrijft zo’n soulmate met deze mooie woorden: ‘De belangrijkste ontmoetingen zijn gepland bij de zielen, al ver voor de ontmoeting van de lichamen’.

Dit zijn de 5 type soulmates

Er bestaan verschillende gradaties van zielsverwantschap tussen mensen.

1. De tweelingziel

Bij een soulmate denken we natuurlijk meteen aan de prins(es) op het witte paard. Degene die je op een spontaan moment ziet en waarbij er meteen een vonk over slaat.

Dit is het type soulmate waar iedereen, bewust of onbewust, naar op zoek is. De persoon waarbij je aan een woord genoeg hebt en waarmee je altijd wil samen zijn. Dit wordt ook wel een tweelingziel genoemd.

Hoe je weet of iemand je tweelingziel is? Veelal hebben jullie dezelfde dromen, waarden en verlangens in het leven. Daarnaast kun je veel ‘tekens’ krijgen zoals dubbele getallen of een liedje waar zijn/haar naam in voorkomt. Toeval of niet?

2. De wervelwind soulmate

Herinner jij je eerste liefde nog? Dit was waarschijnlijk je grootste liefde. Het begint allemaal heel lieflijk en romantisch maar het kan stormachtig aflopen en alles op z’n kop zetten. Deze liefde deelt je leven vaak in tweeën, je leven voor deze liefde en het leven erna.

De 9 tekenen van een karmische relatie (iets anders dan een soulmate)

Deze liefde is vaak het beginpunt van jezelf (opnieuw) ontdekken en kan het beste in je naar boven halen. Hoe mooi deze liefde ook begon, helaas is deze persoon er met een reden en dus vaak van tijdelijke aard. Ook al is deze liefde niet al te rooskleurig afgelopen, het heeft je wel mooie lessen gebracht.

3. De toevallige soulmate

Misschien heb je het weleens gehad, je zat al in een relatie maar je wordt gewoonweg naar deze persoon toe getrokken. Je weet dat het niet kan of mag. Het is waarschijnlijk niet eens je intentie om in zo’n gepassioneerde affaire terecht te komen.

The Sex Issue: bestaat er zoiets als een sexual soulmate?

Hoe vervelend en verwarrend het ook is, deze persoon is ook met een reden in je leven gekomen. Misschien blijft het een goede vriend(in) of is deze menselijke spiegel maar tijdelijk.

4. De soulmate uit een vorig leven

Wanneer jullie elkaar aan kijken, weet je het meteen. Je herkent deze persoon ergens van maar hebt deze wildvreemde eigenlijk nog nooit gezien, in dit leven dan. Vaak kan zo’n vreemdeling precies zeggen wat je op dat moment nodig hebt. En vaak blijft het daar ook bij.

Tweelingziel gevonden? Dit zijn 7 kenmerken van deze bijzondere relatie

Als je niet in reïncarnatie gelooft, kan je deze persoon ook gewoon je tijdelijke soulmate noemen. Iemand die er precies op het juiste moment is.

5. De vriendschappelijke soulmate

Een soulmate hoeft dus niet te gaan om liefde, ook je vrienden kunnen zielsverwanten zijn. Bijvoorbeeld die ene vriendin waarmee het al jarenlang ‘dik’ aan is sinds het moment dat jullie elkaar zagen. Jullie maken veel avonturen mee een steunen elkaar door dik en dun. Ondanks alles zal deze vriend(in) je nooit verlaten. En dat is ook wat waard.

Helaas komen niet al je soulmates in je leven om te blijven. Hoe pijnlijk het ook kan zijn om iemand los te laten, probeer dankbaar te zijn voor de lessen die je hebt geleerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️