Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Spiritualiteit 6 dec 2020
Leestijd: 3 minuten

Tweelingziel gevonden? Dit zijn 7 kenmerken van deze bijzondere relatie

In een mensenleven ontmoet je veel verschillende personen. Met de ene klikt het, met de ander wat minder. Maar af en toe ontmoet je mensen met wie je zó’n speciale connectie hebt, dat het voelt alsof je je tweelingziel hebt gevonden.

Je tweelingziel ontmoeten is een bijzondere en leerzame ervaring.

Wat is een tweelingziel precies?

Een tweelingziel is een persoon waarmee je een intense verbinding aangaat op het niveau van je ziel. Het principe berust op het idee dat één ziel soms gesplitst wordt in twee lichamen: jij en je tweelingziel. Is deze relatie daarmee altijd gemakkelijk? Zeker niet.

Ook interessant: Een soulmate of een levenspartner? (dit zijn de verschillen)

Dit komt omdat een tweelingziel je in feite een spiegel voorhoudt. Deze persoon vertoont namelijk dezelfde angsten, onzekerheden en donkere kanten als jijzelf. Dat kan confronterend zijn en verhitte discussies opleveren. Maar tweelingzielen weten ook als geen ander hoe ze deze angsten kunnen overwinnen en zijn er ook om je te helpen.

7 tekenen dat je je tweelingziel hebt gevonden

Je tweelingziel is dus niet de persoon die je zwakke kanten aanvult met zijn sterke kanten en omgekeerd. Je tweelingziel heeft dezelfde zwaktes als jij, maar weet ook hoe hij jou compleet kan laten voelen.

1. Er was een connectie vanaf de eerste ontmoeting

Wanneer je je tweelingziel voor de eerste keer ontmoet, treedt er automatisch een intens gevoel van aantrekking, verbinding en herkenning op. Het voelt alsof je thuiskomt, zelfs als je de persoon in kwestie nooit eerder hebt ontmoet.

2. Je deelt dezelfde waarden

Zodra je je tweelingziel leert kennen, merk je dat hij dezelfde waarden als jij deelt. Dat berust op gelijkaardige ervaringen uit het verleden en gemeenschappelijke interesses. Er is gewoon heel veel overlap tussen jullie beiden.

Lees ook: Een soulmate of een levenspartner? (dit zijn de verschillen)

3. De relatie gaat met ups en downs

De meeste relaties tussen tweelingzielen verlopen niet zonder slag of stoot. Je tweelingziel confronteert je namelijk de hele tijd met jezelf, óók met die delen van jezelf waar je misschien liever niet aan herinnerd wordt.

4. De relatie is heel intens

Kenmerkend voor de relatie met je tweelingziel is dat ze ontzettend intens is. Er is namelijk een grote emotionele lading tussen jullie beiden en dat voelen jullie allebei aan.

Must read: Hoe de law of attraction kan helpen bij het vinden van een relatie

De reden dat dingen zo intens aanvoelen, is omdat jullie zielen zo intens met elkaar verbonden zijn.

5. Jullie blijven naar elkaar toetrekken

Soms kan het zijn dat één van jullie tijdelijk afstand neemt van de ander, maar op de één of andere manier zoeken jullie elkaar toch altijd weer op. De connectie is er, en die draag je simpelweg een heel leven met je mee.

6. Samen zijn voelt als een goddelijkheid

Samen zijn geeft je het gevoel dat je een goddelijke hogere connectie deelt met de ander. Dit zorgt voor een ultiem diepe band tussen jullie twee.

7. Je tweelingziel pusht je om de beste versie van jezelf te zijn

Omdat je tweelingziel als geen ander aanvoelt waar je potentieel zit, pusht hij/zij je om steeds beter te presteren. Deze bijzondere relatie laat daarom heel veel groei toe, waardoor je samen ontzettend mooie resultaten kan bereiken.

Heb jij ‘m al ontmoet, je tweelingziel?

Meer over relaties met anderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️