Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Betere wereld 12 mrt 2019
Leestijd: 3 minuten

Bedrock Travel: klaar voor een solo trip? Onthoud deze 5 dingen

Niet met je partner, niet met je beste vriendin, maar he-le-maal alleen reizen. Kriebelt het bij jou ook om in je eentje het vliegtuig te nemen naar een bijzondere bestemming? Onthoud deze 5 dingen als je op solo trip gaat.

Van solo trips hoor je vaak dat ze je blik verruimen en dat ze je levenslessen bijbrengen die je nooit meer vergeet. Voor de ene persoon is de stap naar een solo trip zo gezet, de ander vindt het best wel beangstigend. Deze 5 dingen zijn belangrijk om te weten voor iedereen die ooit de stap wil zetten.

1. Weet waar je aan toe bent

Zonder enige voorbereiding een vliegtuig nemen naar een ander continent klinkt erg stoer, maar praktisch is het niet. Als je alleen reist, denk dan op voorhand na over de mogelijke risico’s die je zal lopen.

Informeer jezelf over lokale gebruiken, de plaatselijke munteenheid, de beschikbaarheid van internet en de onveilige gebieden in het land.

Je eerste dagen ter plaatse zullen al vermoeiend genoeg zijn, dus zorg dat er zo min mogelijk energie gaat naar dingen die je tevoren ook had kunnen regelen.

2. Ontwikkel zelfliefde

Je zal nog heel, heel wat tijd met jezelf doorbrengen op je trip, dus probeer van je eigen gezelschap te genieten. De sleutel hiertoe is zelfliefde waarbij je in harmonie bent met je lichaam, gedachten en geest. Als je luistert naar wat je lichaam nodig heeft in termen van gezonde voeding, beweging en mentale rust, zal je reiservaring een stuk vlotter verlopen.

Zorg beter voor jezelf met deze dagelijkse rituelen voor meer zelfliefde

3. Blijf open minded

Tijdens solo trips word je aardig uit je comfort zone gehaald. Je zal geforceerd worden om nieuwe dingen te proberen, nieuwe plaatsen te bezoeken en nieuwe mensen te ontmoeten. Met een open minded instelling haal je hoe je dan ook het meeste uit deze ervaringen.

Probeer de basis van de lokale taal onder de knie te krijgen, leg contacten met de lokale bevolking en zet al je vooroordelen aan de kant.

4. Vertrouw op je intuïtie

Je intuïtie is een waardevolle bron van informatie die je maar beter niet in de steek laat. Als je je niet comfortabel voelt in een bepaalde situatie, trek dan op tijd aan de alarmbel.

Zeg dat je partner in de hotelkamer op jou wacht of dat je een bus moet halen en daarom dringend weg moet. Leugentjes om bestwil zijn vaak een uitweg uit benarde situaties.

https://www.bedrock.nl/reizen-goed-gezondheid/

5. Geniet van je solo trip

Ja, je gaat je soms eenzaam voelen. Maar thuis voel je jezelf toch ook niet altijd 100 procent gelukkig? Vergeet niet in wat voor prachtige omgeving je je bevindt. En bovenal: je leeft in pure vrijheid.

Geniet er met volle teugen van, want eenmaal thuis zal je dit vrije gevoel nog erg hard missen. Waar trek jij heen bij je volgende solo trip?

Meer over reizen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️