Rosa Bertram
Rosa Bertram Spiritualiteit 27 sep 2022
Leestijd: 6 minuten

De 12 wetten van het universum (en hoe je ze gebruikt)

Iedereen heeft waarschijnlijk weleens gehoord van de wet van de aantrekkingskracht. Daarbij gaat het om manifesteren van wat jij meer in je leven wilt. Maar wist je dat er nog heel wat andere wetten gelden in het universum? We delen de 12 wetten van het universum.

Heb je bijvoorbeeld al weleens gehoord van de wet van polariteit, de wet van goddelijke eenheid of de wet van overeenstemming? Precies. Wij tot voor kort ook nog niet. We lichten ze toe.

De 12 wetten van het universum

De wet van de aantrekkingskracht is vrij algemeen bekend, maar is slechts één van de 12 wetten die geldt in het universum. Weten wat deze wetten zijn en hoe ze werken, kan je helpen om spiritueel gezien meer in lijn met jezelf te leven, zo menen spiritual editor van MindBody Green Shannon Kaiser en sociaalwerker Vasavi Kumar.

Ho’oponopono en het oude Egypte

Deze 12 wetten worden gezien als intrinsieke en onveranderlijke wetten die oude culturen gebruik(t)en. Wist je dat deze wetten worden gelinkt met ‘Ho’oponopono‘? Het is een meditatievorm die staat voor vrijheid in de Hawaiiaanse cultuur.

Andere wetten worden juist gelinkt aan de hermetische filosofie en gaan terug naar de tijd van het oude Egypte. Ofwel: we kunnen er waarschijnlijk nog een boel van leren.

Dit zijn ze:

1. De wet van goddelijke eenheid

De eerste wet zou ook meteen de meest fundamentele wet zijn: die van de goddelijke eenheid. Deze gaat over de onderlinge verbintenis met alle dingen. Ofwel, het non-dualisme. Het gaat erover dat buiten onze zintuigen, elke gedachte, handeling en gebeurtenis met elkaar verbonden is. Ofwel: alles is één.

Zo gebruik je de wet van aantrekkingskracht voor meer positiviteit in je leven

Hoe je dit toepast in de praktijk? Compassie hebben voor anderen en erkennen dat we allemaal één zijn. Probeer meer begrip te tonen voor iemand die je normaliter niet accepteert of begrijpt.

2. De wet van trilling

Alles is constant in beweging op zijn eigen frequentie: bomen, mensen en materie. Ze zeggen niet voor niets ‘you attract your tribe’. Je trillingsniveau zou je kunnen verhogen door bijvoorbeeld yoga-oefeningen te doen, sound bathing of aan de slag te gaan met je chakra’s.

3. De correspondentiewet

Deze wet gaat ervan uit dat bepaalde patronen zich door het hele universum herhalen. Onze realiteit zou een spiegel zijn van wat er op dit moment in ons gebeurt. Kaiser meent: “het gebeurt voor je, niet tegen je.”

Bestaat je leven uit veel chaos en angst, dan is dat omdat er van binnen veel chaos en angst heerst, ofwel innerlijke onvrede. Hoe je deze wet kunt toepassen in de praktijk? Vraag jezelf af in een moeilijke situatie wat het je kan laten zien, en welke groei heb je nodig om hier voorbij te komen?

4. De wet van de aantrekkingskracht

De bekendste wet uit het universum die vaak wordt ingezet bij manifestatie. Ofwel: je krijgt waar je op focust. Wel moet je er ook écht in geloven dat jij het kan krijgen. Een droombaan, de liefde van je leven of wat dan ook.

Een neurowetenschapper legt uit hoe de wet van aantrekkingskracht werkt

Deze wet lijkt inderdaad op de wet van trillingen; het is belangrijk om de frequentie op te zoeken die je wilt, zodat je kunt aantrekken wat je wilt.

5. De wet van de geïnspireerde actie

Deze wet lijkt een beetje op de wet van de aantrekkingskracht, maar gaat meer over het écht actie ondernemen. Over de eerste stappen die je neemt om te krijgen wat je wilt.

Hoe je deze wet toepast? Meer bewust zijn van je bewegingen en de mensen om je heen. Meer vertragen en ruimte creëren voor je innerlijke kompas.

6. De wet van de eeuwige transmutatie van energie

Deze wet stelt dat op energetisch niveau alles in het universum contact verandert en evolueert. Elke actie wordt immers voorafgegaan aan een gedachte. Die gedacht heeft uiteindelijk de kracht om zich te manifesteren in de fysieke realiteit.

De wetenschap achter aantrekkingskracht tussen mensen

Hoe je ‘m toepast? Wanneer je deze wet kent, kan je actief proberen om de negatieve energie om je heen los te laten door juist positieve energie en gedachtes houden.

7. De wet van oorzaak en gevolg

Deze wet is vrij voor de hand liggend, maar niet minder belangrijk. Deze wet benadrukt de relatie tussen acties en gebeurtenissen, ook als je die effecten niet meteen ziet.

Zo pas je ‘m toe: ga ervan uit dat elke actie een reactie zal hebben, goed of slecht. Wat je naar buiten brengt, komt op de een of andere manier naar je terug. Zoals als karma dus.

8. De wet van compensatie

Ook de wet van compensatie lijkt een beetje op die van de aantrekkingskracht. Deze wet stelt dat ‘je oogst, wat je zaait’. Ofwel, alles wat je ergens met een positieve intentie instopt, zal altijd weer positief bij je terug komen.

Dit is hoe je energieën voor je kunt laten werken

Hoe je ‘m toepast? Sta liefdevol in het leven en kijk vandaag eens om je heen wie je misschien een handje kan helpen.

9. De wet van de relativiteit

De relativiteitswet stelt dat we als mens nu eenmaal snel geneigd zijn om zichzelf te vergelijken met anderen, maar als je er objectief naar kijkt is alles in de wereld neutraal. Relativiteit bestaat in alles.

De betekenis die wij geven aan dingen, komt uiteindelijk neer op ons eigen perceptie.

Zo pas je deze wet toe: baal je van een bepaalde situatie? Dan voel je je waarschijnlijk zo omdat je je vergelijkt met iemand anders of een andere situatie. Probeer op dat moment dankbaar te zijn voor wat je wél hebt. Een dankbaarheidsdagboekje kan daarbij helpen.

10. De wet van polariteit

De wet van de polariteit stelt dat alles in het leven een tegendeel heeft. Ieder goed heeft een kwaad. Liefde tegen angst, warmte tegen kou: het zijn twee kanten van dezelfde medaille.

https://www.bedrock.nl/een-spiritueel-met-praat-zweverig/

Hoe je deze wet toepast in het dagelijks leven? Als je bijvoorbeeld in een moeilijke situatie zit, bijvoorbeeld als je door een break-up heen gaat, probeer dan te bedenken hoe de andere kant van diezelfde medaille eruit ziet. Zo denk je aan het perspectief van wat komen gaat. Na regen komt zonneschijn. Zonder dalen, geen pieken.

11. De wet van ritme

Natuurlijk zijn ook cycli onderdeel van het universum, zoals de seizoenen dat ook zijn. In het universum geldt hetzelfde. Deze wet kan je helpen om te letten op je innerlijke patronen en ritmes. Probeer ze vóór je te laten werken in plaats van er tegen te vechten.

Zit het allemaal even niet mee? Neem dan rust, in plaats van je er doorheen te slaan.

12. De wet van geslacht

Deze laatste wet, de wet van het geslacht, stelt dat mannelijke en vrouwelijk energie in alle dingen aanwezig is. Een groot deel van onze samenleving is lange tijd geopereerd vanuit de mannelijke energie. Het ‘doen’ en minder vanuit ‘ruimte om dingen te laten zijn’.

Spiritueel narcisme: wanneer je wel heel ver boven de rest uit zweeft

Hoe je deze wet toepast? Je eigen balans vinden in vrouwelijke en mannelijke energie. Wat jou authentiek maakt!

Kortom

Dat zijn de 12 wetten van universum, die je heus niet allemaal hoeft te onthouden. Het kan je wel helpen bij lastige situaties, en je kan ze er nu altijd even bijpakken!

Want, je je mag het universum erin vertrouwen dat alles altijd goed komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️