Monique van den Boomen
Monique van den Boomen Psyche 3 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Zo ban je de negatieve energie uit je woning

Wanneer je je huis binnenloopt, hoor je binnen te komen in een oase van rust. Je voelt het aan als er negatieve energie hangt en het je niet lukt om die innerlijke rust te vinden. Spirituele reinigingsmethoden kunnen je helpen om de negatieve energie uit je woning te bannen.

Op deze manier breng je the good vibes weer terug in je woning!

Zo ban je de negatieve energie uit je woning

1. Maak je woning zen met Feng Shui

Feng Shui is een meer dan 3000 jaar oude filosofie die aangeeft hoe de omgeving je geluk en je welzijn kan beïnvloeden. Het doel van Feng Shui is om de omgeving zo aan te passen dat er een positieve stroming van Chi (levensenergie) gecreëerd wordt.

Lees ook: Feng Shui essentials voor in huis (zo creëer je harmonie)

Door middel van deze techniek ban je de negatieve energie uit je huis en creëer je een omgeving waar je heerlijk kunt ontspannen. Lees hier hoe je dat precies doet.

2. Creëer een positieve vibe met edelstenen

Edelsteentherapie baseert zich op de zuivere trillingsfrequentie van edelstenen. Elk object bestaat namelijk uit trillende atomen. Volgens de edelsteentherapie heeft de trilling van een steen invloed op mensen en hun omgeving.

Met deze edelstenen creëer jij positieve energie. Met amethist, bergkristal en rozenkwarts vorm je een Golden Triangle die positieve energie afgeeft en de ruimte weer in balans brengt.

3. Reinig en creëer rust met wierook

De geur van wierook heeft een bepaalde kracht op de menselijke psyche. Een bepaalde geur wekt juist positieve of negatieve gedachten bij je op, waardoor je positieve of negatieve energie ervaart.

Ook interessant: Een volle maan ritueel om alles uit de kracht van de maan te halen

Wierook verfrist dus niet alleen je huis met een fijne geur, maar zorgt er ook voor dat de negatieve energie verdwijnt. Kies voor een geur waar jij je prettig bij voelt.

4. Verban de negatieve energie met witte salie

Het verbranden van witte salie is een eeuwenoud ritueel. Het werd vroeger door de indianen gezien als een heilig kruid en het werd verbrand om negatieve energie te verdrijven. Het aroma van salie zorgt ervoor dat er meer zuurstof bij je hersenen komt, wat er voor zorgt dat je ontspannen raakt.

De rook die van het kruid afkomstig is, is verantwoordelijk voor een verandering van de energie in de ruimte en verdrijft zo de negatieve vibes.

Meer voor je huis?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️