Anouke Jansen
Anouke Jansen Welzijn 22 aug 2018
Leestijd: 5 minuten

Wist je dat een vrouw op minstens 5 verschillende manieren kan klaarkomen?

Mooie sterke vrouw die zich staande houdt in haar veeleisende baan, zich soms wel even helemaal zou willen laten gaan. Vrouw die alles voor elkaar heeft: werk, fijne groep vrienden, liefdevolle partner óf happy single, yoga retreatje naar Portugal, gin-tonics nippen op Ibiza en toch… er mist iets. Zoekende vriendin, die al deze dingen ook ooit had, alles aan de kant schoof en zich nu voor onbepaalde tijd heeft opgesloten in een klooster. Of door de Himalaya hiket. Lieve zus, met wie de communicatie soms zo stroef verloopt en wat ken ik je eigenlijk pas oppervlakkig. Jonge moeder, zorgend voor haar kleintje, genietend en ontdekkend in deze nieuwe rol en verhouding tot ‘papa’, maar “waar is toch die tijd voor mijzelf gebleven?” Deze is voor jullie.

Ik voel dat er méér is

Mijn Colombiaanse schoonzusje was op bezoek. Ze vertelde me over haar relatie die nog niet zo lang geleden verbroken is. Haar verdriet. Haar zoeken. Nee dit keer niet meer bij die ander, dit keer bij zichzelf. Met haar hoofd begrijpt ze het wel: ik heb die ander niet nodig. Ik wil niet gelijmd worden door zijn liefde. Er is toch al genoeg binnenin mij? Ze brengt me terug naar ruim een jaar geleden. Alles overhoop. Mijn relatie verbroken, goede baan opgezegd, ruimte voor mezelf. Even afstand van alles om als een Marie Curie mijn nietige leventje onder de loep te nemen.

Boeken van Jan Geurtz, YouTube filmpjes van Esther Perel, diepzinnige gedichtjes op mijn Facebook pagina; ze waren er in grote getalen. Mijn omgeving met me meebewegend. Verwonderend en vragend, niet altijd begrijpend, soms een trap terug de realiteit in. Want waar is ze toch mee bezig? (En moet dat nu echt op Bedrock? Hoor ik mijn vader in mijn oor fluisteren.) En het enige wat ik daarop kan antwoorden is: ik weet maar al te goed waar ik mee bezig ben. Want ik voel dat er méér is. (En ja pap, dat moet.)

Door SelfPleasure leer ik de meest authentieke vrouwelijke versie van mijzelf kennen

De verworven stroom aan wijsheden leidde bij mij tot een serie tantra workshops. Met mijn hoofd dingen begrijpen was één ding, nu was het tijd om het ook aan den lijve te ondervinden. In mijn blootje. Zelf en met elkaar de naakte waarheid ontdekken. Gevoelens van schaamte, jaloezie, onzekerheden… binnen no-time was alles aan de oppervlakte. Super effectief. En ook best spannend natuurlijk.

Lees ook: De seks lijkt te draaien om het orgasme; wat als dat niet (makkelijk) lukt?

Al snel kwam ik via tantra in aanraking met twee bijzondere vrouwen: Laetitia en Annemarie. Geen guru’s ofzo, maar twee nuchtere Hollandse meiden met een flinke dosis levenservaring en humor. Laetitia en Annemarie waren op dat moment de eerste stappen aan het zetten voor SelfPleasure. Noem het seksuele voorlichting van deze tijd. Voor mij betekent het vooral verbinding vinden met de meest authentieke vrouwelijke(!) versie van mijzelf en heel veel genot. In de breedste zin van het woord.

Waarom heb ik dit nooit eerder geleerd?

Vorig jaar deed ik samen met 130 andere vrouwen mee aan de try-out van de online SelfPleasure training. Een training die ik gewoon in mijn eigen omgeving en eigen tijd kon doen. En daarmee ook een bruggetje dichterbij dan de eerdergenoemde tantra workshops. In 28 dagen werden we mee op reis genomen en ontvingen we een dagelijkse e-mail met informatie of oefeningen rondom onderwerpen zoals de anatomie van het bekkengebied, verschillende typen orgasmes (het bestaat echt!) en nog veel meer. Een van de leukste oefeningen vond ik de Pussy Tour, waarbij ik bij mezelf plekken zoals de O-, U- en A-spot leerde ontdekken. Regelmatig dacht ik “Waarom heb ik dit nooit eerder geleerd?!”.

Dit vind je vast ook interessant: 10 dingen die je nog niet wist over het orgasme

Daarnaast kon je ook instappen in een Facebook support groep. Hier werden persoonlijke ervaringen uitgewisseld. Door alle deelneemsters, maar ook door Laetitia en Annemarie zelf. Waardoor het heel persoonlijk en veilig voelde. Nooit eerder ervaarde ik de ‘magie’ van samenkomst van zoveel vrouwen die openhartig met elkaar delen. Om eerlijk te zijn, had ik er in het verleden eerder een soort afkeer van. Contact met mannen is toch veel gemakkelijker? Maar deze Facebook-groep heeft mij echt de ogen geopend: het bleken júist andere vrouwen wiens support ik nodig had om het fenomeen vrouw in mij aan te wakkeren en verder uit te diepen.

Het resultaat?

Door de SelfPleasure training ben ik een diepere verbinding met mezelf aangegaan. Ik sta meer ‘AAN’. Het voelt als een oerkracht binnenin mij die er altijd al was, maar nu verder ontwaakt.

Wat ik heel bijzonder vind is dat ik sinds deze training verschillende en diepere orgasmes heb mogen ervaren. Voorheen kende ik maar één type orgasme (clitoris), maar nu heb ik ook het G-spot orgasme en een vaginaal orgasme, dieper vanbinnen, mogen ervaren. Deze voelen weer heel anders en zijn een enorme verrijking voor mijn seksleven, maar ook voor hoe ik me dagelijks voel. Daarnaast kan ik me sinds de training gemakkelijker écht ontspannen, ik ervaar meer aantrekkingskracht tot mijn vriend (en hij tot mij!) en ik voel beter wat ik wil en wat niet – ook hier geldt: op seksueel vlak maar ook ver daarbuiten. Waar ik in het verleden meditatie gebruikte om rust in mijn hoofd te creëren, heb ik door SelfPleasure het gevoel deze rust ook echt te doorleven. Het haalt me uit mijn hoofd en in mijn lijf. En wat ik het leukste vind: ik kan het helemaal zelf.

Dit vind je vast ook interessant: Alles wat je moet (en wil!) weten over orgasmes in deze nieuwe guide ‘Kom je ook’

Net als tijdens de training, neem ik nu nog steeds iedere dag minimaal vijftien minuten voor mezelf. Gewoon even volle aandacht op mezelf. Zonder iets te moeten. Soms probeer ik nieuwe dingen. Dat kan variëren van intieme dingen tot aan een idiote dans door het huis. Net waar ik zin in heb. De verbinding die ik met mezelf ben aangegaan vloeit in alles door. Zelfs in een simpel gesprek dat ik met de vakkenvuller in AH heb, haha! Contacten voelen waardevoller en alles lijkt er meer toe te doen. Dit is iets wat ik iedere vrouw, ieder meisje, zou gunnen.

Meer lezen over seks (met jezelf)?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️