Tessa Ham
Tessa Ham Welzijn 3 mrt 2019
Leestijd: 3 minuten

Alles wat je moet (en wil!) weten over orgasmes in deze nieuwe guide ‘Kom je ook?’

Hou je vast: waar 95 procent van de mannen altijd tijdens de seks een orgasme krijgt, heeft maar 35% van de heterovrouwen dit. Dat is niet alles: 10 procent van de vrouwen heeft zelfs nooit een orgasme gehad. Nooit! Hoog tijd om daar verandering in te brengen dus, en dat is precies waarom Laura Hiddinga van LotteLust ‘Kom je ook?’ heeft geschreven, de ultieme orgasmegids voor vrouwen.

Dat er zo’n orgasmekloof is tussen heterovrouwen en -mannen komt onder andere door een gebrek aan informatie. En als vrouwen het blijven faken, zullen mannen die informatie ook nooit krijgen. 67 procent van de vrouwen heeft weleens een orgasme gefaket. Het blijkt overigens dat mannen er ook iets van kunnen: 25 procent heeft ooit het hoogtepunt in scène gezet.

Vaak zetten vrouwen zichzelf (en hun genot) op de tweede plek. Ze willen hun partner niet kwetsen, of weten niet hoe ze moeten communiceren wat ze wél lekker vinden. Maar ja, je partner heeft er geen flauw benul van dat ‘ie iets fout doet, en haalt de volgende keer weer dezelfde trukendoos uit de kast.

https://www.bedrock.nl/waarom-faken-orgasmes/

De ultieme orgasmegids ‘Kom je ook?’

Bovendien: dat zo weinig vrouwen elke keer een orgasme krijgen, is eigenlijk helemaal nergens voor nodig. Want wist je dat vrouwen maar liefst 13 verschillende orgasmes kunnen krijgen? Halleluja. Wij hebben ‘Kom je ook?’ al op de redactie liggen, dus geven we je een voorproefje uit het boek.

Vaginaal orgasme

Allereerst is daar natuurlijk het vaginale orgasme. Of in andere woorden: het klaarkomen door penetratie alleen. Een derde van de mannen (ja, ja, nog steeds) denkt dat vrouwen kunnen klaarkomen van penetratie alleen. In werkelijkheid heeft slechts 10 tot 20 procent van de vrouwen dat geluk.

Clitoraal orgasme

Vast ook een bekende: het clitoraal orgasme, klaarkomen door de stimulatie van de clitoris. Die telt maar liefst 8.000 zenuwuiteinden, 2 keer zoveel als bij de eikel. Dat betekent niet dat vrouwen 2 keer zo snel komen. Bij de gemiddelde vrouw duurt het 10 tot 20 minuten voordat ze een orgasme hebben bereikt. Maar maak je geen zorgen als het korter of langer duurt, iedere vrouw is anders.

Tepelorgasme

Niet iedereen houdt ervan, maar er zijn vrouwen die helemaal wild worden van nipple play. Voor die vrouwen is het leuk om te weten dat een tepelorgasme bestaat. Omdat je tepels in verbinding staan met je hersenen en clitoris, kun je een hoogtepunt krijgen van alleen tepelstimulatie.

A-spotorgasme

Ja, dit is wat anders dan de G-spot (die overigens bestaat!). Je hoort niet vaak over de A-spot, terwijl ‘ie toch in 1994 al is ontdekt. De A-spot is een heel gevoelige zone diep in de vagina. Net als veel van de andere orgasmes voelt het klaarkomen heel anders aan. Je voelt ‘m van je tenen tot je kruin.

Mentaal orgasme

Ja, ja, het is écht mogelijk. Een orgasme zonder ook maar aangeraakt te worden. Vergeet niet dat een orgasme echt gaat om wat er in je hoofd gebeurd. Je kunt elk mogelijk seksstandje proberen, maar als je hoofd niet wil, dan wil de rest van je lijf ook niet. Onderschat je brein dus niet. Het is mogelijk om hands free klaar te komen.

De andere 8 orgasmes en tips en tricks om deze 5 te bereiken, vind je dus in de orgasmegids ‘Kom je ook?’ Daarnaast vind je er antwoorden op de meest voorkomende issues bij seks, zoals bijvoorbeeld pijn, droogte en niet kunnen klaarkomen. Maar ook adviezen om te communiceren over seks, de lekkerste standjes én de beste speeltjes.

Kortom: je leest er alle dingen die we eigenlijk bij biologie en seksuele voorlichting hadden moeten krijgen. Deze orgasmegids bevat dus niet alleen informatie voor jezelf, maar ook voor je partner. Laten we die 35 procent bij de vrouwen ook opschroeven naar de 95 procent. Meer weten? Hier vind je meer informatie over ‘Kom je ook?’.

Meer lezen over seks

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️