Jeroen van Lokven
Jeroen van Lokven Nieuws 30 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

De eerste winkel voor drag queens en transvrouwen in Amsterdam is een feit

Goed nieuws horen we maar al te graag. In een wereld waarin we zwemmen in het plastic en bijna identiteitsloos zijn zonder social media, kunnen we een flinke dosis goede daden en nieuwtjes goed gebruiken. Er gaat namelijk ook een hele hoop góed. Daarom trappen we de week graag af met goed nieuws. Vandaag: Amsterdam heeft de eerste winkel voor drag queens en transgenders geopend.

Drag queens komen steeds meer in beeld. Denk maar aan de televisieserie RuPauls’s Dragrace, die onlangs zelfs een Nederlandse versie heeft gekregen. Ondanks de populariteit was er in heel Nederland nog geen winkel te vinden die speciaal voor hen bedoeld was. Maar daar is nu gelukkig verandering in gekomen.

De eerste winkel voor drag queens

De allereerste dragwinkel van Nederland is een feit. En dat werd wel eens tijd, want met het groeiende aantal drag queens in Nederland konden we toch niet achterblijven.

De Nederlandse drag queens konden tot vorige week alleen nog maar online terecht voor échte dragkleren. Er waren wel winkels die dragspullen verkochten, maar vaak was hier een minder veilige sfeer. Dat is precies de reden dat Peggy Bovens samen met haar moeder deze dragwinkel op de Albert Cuypstraat heeft geopend.

Lees ook: Danielle (28) richtte de eerste Drag Queen Agency van Nederland op

Ze wilden een winkel openen waar iedereen zich veilig voelt, eender welke gender. Iedereen wordt geaccepteerd, iedereen kan zijn wie hij wil zijn en iedereen mag daar trots op zijn.

Voordeel van deze winkel

Aan de fysieke winkel zitten een hoop voordelen voor drag queens en transvrouwen vast. De kleren kunnen bijvoorbeeld meteen gepast worden. Klanten hoeven hun kleren niet meer online te bestellen (waarbij het lastig is of het wel echt past).

Daarnaast staat acceptatie in deze winkel hoog in het vaandel. Hier kan iedereen rustig rondlopen, zonder bang te hoeven zijn voor eventuele vervelende reacties.

Lees ook: Gay Pride: wat is het en waar staat de regenboog LGTBQ-vlag voor?

Maar wat deze winkel vooral zo leuk maakt, is de sfeer. Als je in de winkel bent, lijkt het net alsof je in een sprookje zit.

Eindelijk is er een plek waar transvrouwen en drag queens op een veilige manier kunnen winkelen. Dat is natuurlijk goed nieuws!

Meer goed nieuws:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️