Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Welzijn 23 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Gezond haar en stralende huid door seks? Deze holistische dermatoloog zweert erbij

Je seksleven en je fysieke looks: wie zou zeggen dat die twee nauw verbonden zijn aan elkaar? Holistisch dermatoloog Keira Barr in ieder geval wel. Volgens haar heeft seks véél meer voordelen voor onze looks dan dat er algemeen geweten is.

Tijdens seksuele activiteit maakt ons lichaam allerlei stofjes aan die niet alleen zorgen voor een gelukzalig gevoel, maar ook andere voordelen met zich meebrengen.

The Sex Issue: hoe je persoonlijkheidstype invloed heeft op je seksfantasieën

Voordelen voor huid en haar door seks

Barr legt uit dat seks de algemene kwaliteit van onze huid en haar bevordert. Ze benadrukt daarbij dat ook soloseks hieronder valt. Maar hoe werkt dat dan precies?

1. Seks bevordert haargroei

Orgasmes bevorderen de aanmaak van het hormoon oestrogeen. Dit bevordert haargroei en geeft je haar een weelderige, vollere look. Dit verklaart trouwens ook waarom vrouwen doorgaans meer volume krijgen in hun kapsels tijdens de zwangerschap.

2. Seks geeft je een stralende huid

Seks heeft dezelfde positieve eigenschappen als sport. Je verbrandt calorieën, de bloeddoorstroming gaat de hoogte in en de zuurstof stroomt in verhoogd tempo door je lijf.

Waarom we in de zomer meer zin in seks hebben

Hiervan krijgt je huid een mooie glow, net als na het sporten. Doe je dit geregeld, dan gaat je huid er ook op langere termijn mooier uitzien.

3. Seks vermindert stress en vermindert acne

Naast de directe glow die seks je geeft, draagt seks ook indirect bij aan een betere huid. Seks vermindert immers stress, waardoor je minder snel last hebt van stressgerelateerde acne-aanvallen.

4. Seks bevordert genezing van acne

Ben je iemand die van nature vaak last heeft van acne? Ook dan is seks een manier om de acne in toom te houden.

Heb je weinig seks meer in je relatie? Dit is wat een relatietherapeut erover vertelt

De stressverminderende eigenschappen van seks zorgen er versnelt namelijk het genezingsproces van wonden en onzuiverheden, waaronder dus acne.

5. Seks geeft je meer zelfvertrouwen

Tot slot mogen we niet onderschatten hoe groot het effect is van seks op je algemene zelfvertrouwen. Bewust en intiem tijd spenderen met je lichaam zorgt er voor dat je je zelfverzekerder en mooier gaat voelen.

En dát is nog het grootste schoonheidsvoordeel van ze allemaal…

The Sex Issue: zo creëer je meer seksueel zelfvertrouwen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️