Maannomade
Maannomade Maatschappij 20 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

De volle maan staat in Maagd: dit kan je vanavond verwachten

Elke volle maan is een moment van reflectie wanneer ze staat te schitteren in de hemel. De maan is tijdens dit hoogtepunt niet alleen maar mooi, maar laat ons ook reflecteren en geeft nieuwe inzichten. Een intens moment waarbij de volle maan van 20 maart ons om onze emoties te waarderen.  

Modern astroloog de Maannomade legt uit wat we van de volle maan kunnen verwachten! 

Volle maan in Maagd

De maan met invloed op onze emoties en onderbewustzijn komt tijdens de volle maan tot een hoogtepunt waardoor we haar energie nog sterker voelen! Zowel zon als maan hebben invloed op de zwaartekracht waardoor een wrijving ontstaat die we op aarde voelen. Geen wonder dat de kans groot is dat je tijdens de volle maan sneller overprikkeld of vermoeid bent…  

Hoe werkt het?

De volle maan is namelijk het hoogtepunt waarbij we naar binnen gaan keren en gaan reflecteren om te zorgen voor afsluiting. Geen gemakkelijk hoogtepunt dus zeg maar hallo tegen de nieuwe inzichten die je naast vermoeidheid van dit spectaculaire hoogtepunt zullen krijgen. Een volle maan vol indrukken dus die je de dagen voorafgaand en na de volle maan zal gaan merken. 

Lees ook: De wetenschap is om: we slapen écht slechter bij volle maan

Tijdens de volle maan staat de maan recht tegenover de zon en zitten wij als aarde er midden tussen in. Tijdens de volle maan van 20 maart staat de maan in Maagd en de zon in Vissen. Twee tegengestelde sterrenbeelden met elk een eigen agenda. Want waar Maagd ons juist praktisch maakt, maakt Vissen ons juist emotioneel.

Waar het ene sterrenbeeld hard kan zijn, is de ander juist zacht en compassievol. Een tegenstelling die wrang kan aanvoelen, maar die ons emotioneel juist in balans zal brengen.  

Wereldproblematiek  

Nu er veel onrust is over de situatie in Oekraïne, gaan onze emoties alle kant op. We voelen ons hulpeloos maar ook angstig over de toekomst. Wat betekent dit voor ons en voor het klimaat? Wanneer zal het over zijn en wat zullen de gevolgen zijn voor de toekomst die ons nog te wachten staat?

Deels voelen we de emoties sterk in ons lichaam maar door de praktische visie van de volle maan in Maagd ervaren we ook rust door actie te ondernemen. Maagd maakt ons tijdens de volle maan nuchter en dat is een fijne afwisseling. Geen volle maan met emoties die hoog oplopen dus! 

Ook lezen: Wanneer is het volle maan en wat is de invloed ervan?

De rationele visie van Maagd helpt ons te relativeren in deze moeilijke tijd, maar laat ook zien waar we zelf de kracht hebben om te dealen met de problemen in de wereld. We zijn niet zo hulpeloos als we denken en een balletje hebben we zo aan het rollen. Hierdoor weten we beter prioriteiten te stellen of maken al een to-do lijst in ons hoofd.  

Dankzij de Volle maan in Maagd krijgen we dus ook nieuwe inzichten over onze eigen weerbaarheid en de kracht die we hebben. Daarnaast leren we dat gevoelens er mogen zijn, maar dat het belangrijk is om ons niet over te laten nemen. Aan paniek hebben we niks, aldus de nuchtere instelling van Maagd.  

Fijne volle maan!  

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️