Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Voeding 19 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Plantaardig koken? Dit zijn de 7 beste vegan kookboeken van het moment

Er zijn talloze vegan gerechten te bedenken, maar vaak komt het bij jou ‘s avonds toch weer op diezelfde salade of curry. Herkenbaar? Dan kan je vast een aantal vegan kookboeken gebruiken waarin je vólop inspiratie vindt voor jouw ontbijt, lunch, avondeten en zelfs borrelhapjes.

Plantaardig eten hoeft namelijk echt niet saai te zijn, dat bewijzen de heerlijke recepten in deze kookboeken wel.

7 nieuwe vegan kookboeken

De onderstaande kookboeken verschenen allemaal in het afgelopen jaar. Staat jouw favoriet er tussen?

1. Vegan in één pan – Roxy Pope, Ben Pook

In het vegan kookboek Vegan in één pan staan maar liefst 80 verschillende recepten die je gemakkelijk in één pan, schaal of bakplaat kunt bereiden. Dat is niet alleen super simpel, maar scheelt ook een hoop afwas na het koken.

2. Gewoon vegan 2 – Alexandra Penrhyn Lowe

Het kleurrijke kookboek Gewoon vegan heeft een opvolger: Gewoon vegan 2. Dit vegan kookboek staat vol met verrassende familierecepten die volledig plantaardig zijn. En ja, deze recepten zijn ook heerlijk voor kids. Met deze maaltijden geef je jouw kinderen op een laagdrempelige manier mee hoe lekker het is om plantaardig te eten.

Zo voed je je kinderen op met intuitive eating

3. One-Pot Vegan – Sabrina Fauda-Role

Een plantaardige maaltijd op tafel zetten en daar maar één pan voor gebruiken? In One-Pot Vegan laat schrijfster Sabrina Fauda-Role precies zien hoe je dat aanpakt. De recepten beloven makkelijk en lekker te zijn – precies waar wij van houden. Let op: dit boek is volledig in het Engels.

4. Vaker plantaardig – Suzanne Beekenkamp

Wil je vaker plantaardig eten? Dan is het kookboek Vaker plantaardig! jou op het lijf geschreven. In dit boek deelt foodblogger Suzanne Beekenkamp pure en lekkere recepten voor elke dag.

In dit kookboek ga je terug naar de basis: gewoon gezond eten met als basis uitsluitend pure en plantaardige voeding. Plantaardig en gezond koken hoeft namelijk echt niet ingewikkeld te zijn, en dat wil Beekenkamp jou met dit vegan kookboek leren.

Een groene impact maken? Dit is hoe je minimalistischer kunt leven

5. PLANTAARDIG – Alexander Gershberg

Het boek PLANTAARDIG is een aanwinst voor je kookboekencollectie. Dit kleurrijke boek staat niet alleen vol vegan recepten, maar ook met kleurrijke prints en veel tips over hoe je een plantaardig leven het beste vol kunt houden.

Ontdek bijvoorbeeld hoe je eenvoudig kunt koken op basis van granen, bonen, wortelgroenten, groene groenten en zeegroenten, en leer hoe je zelf groenten kunt fermenteren.

6. Vegan familie – Jessica Süter-Tolboom, Maik Süter

Het kookboek Vegan familie kwam in mei vorig jaar al uit, maar het verdient toch een plekje in deze lijst. Dit vegan kookboek staat vol met maar liefst 125 recepten voor de hele familie. Met dit boek haal je recepten in huis voor verjaardagen, zomerse barbecues, pizza nights en feestdagen zoals Pasen en kerst.

7. Verrukkelijk vegan – Pauline Bossdorf

In het vegan kookboek Verrukkelijk vegan laat foodblogger Pauline Bossdorf zien dat vegan koken helemaal niet saai is. Van eenvoudige doordeweekse recepten tot borrelhapjes en vegan finger food, in dit kookboek komt het allemaal naar voren.

Het boek verschijnt 22 maart – we hebben het boek dus nog niet gezien, maar het inkijkexemplaar belooft veel goeds.

Nooit uitgeleerd: 6 x de beste boeken over (gezonde) voeding, het lichaam en ons brein

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️