Margje Hoogland
Margje Hoogland Betere wereld 20 mrt 2022
Leestijd: 4 minuten

De 7 leukste en meest duurzame hotspots van Den Haag

Weekendje Den Haag op de planning? Sla dan de bekende (fast fashion) modeketens en restaurants liever over, maar breng eens een bezoekje aan deze bewuste hotspots in Den Haag. In de winkels vind je pareltjes voor jezelf of leuke cadeaus voor iemand anders. In de restaurants en cafés eet je lokaal en vegetarisch of vegan.

Wil je ook een beetje groen overnachten? Boek dan een kamer bij het Court Garden Hotel in het hippe Zeeheldenkwartier. Het hotel is het eerste duurzame hotel in Nederland dat een officiële Groenverklaring van het Ministerie van Milieu heeft gekregen. Ook hebben ze het Green Key Gold keurmerk.

Must read: De meest duurzame hotspots van Groningen: van vintage shoppen tot vegan restaurants

Dit komt onder andere doordat het hotel goed geïsoleerd is waardoor de verwarming of airco amper hoeven worden gebruikt, ze alleen gebruik maken van groene stroom en ze alleen met 100 procent biologische of fairtrade producten werken. Hier kan je met een gerust hart slapen dus.

Winkels

Als je dan gaat shoppen, doe je dat natuurlijk het liefst ook een beetje bewust. In deze winkels zit je goed:

1. WWen

Mocht je echt behoefte hebben aan een nieuwe outfit, dan moet je in Den Haag bij WWen zijn. Het is een van de weinig winkels in Den Haag waar ze duurzame kleding verkopen. Voor haar én voor hem. De kleding die ze verkopen is ook van duurzame materialen, maar ze verkopen ook vegan kleding.

Lees ook: Weekendje Brabant op de planning? Dit zijn dé 5 vegan hotspots

Mocht je er even niet uitkomen dan kijkt de eigenaresse graag met je mee en geeft je oprecht advies. Ook vind je hier leuke cadeaus. Van boeken tot theedoeken en van speelgoed tot broodtrommels.

Adres: Prinsestraat 70

2. Zusjes vintage boetiek

Koop je liever niks nieuws? Neem dan een kijkje bij Zusjes vintage boetiek. Ze verkopen hier de leukste vintage kleding, accessoires, sieraden en schoenen. Daar moet vast iets voor je bij zitten. Het leuke is dat de eigenaressen zelf alle kleding persoonlijk uitkiezen. Ze zoeken altijd naar mooie oude spullen en kleding met een verhaal en maken jou daar graag blij mee.

Adres: Boekhorststraat 93

3. WAAR

Ben je op zoek naar een duurzaam cadeautje? Neem dan een kijkje bij WAAR. Elk cadeautje dat je bij WAAR koopt is met liefde en zorg gemaakt. Je vindt hier natuurlijke verzorgingsproducten, vegan kookboeken, eerlijkgemaakt servies, handgemaakte manden en nog veel meer. Echt even een kijkje nemen dus.

Adres: Fahrenheitstraat 496

Restaurants

Na het winkelen zin gekregen in goede koffie of iets te eten? Bij deze hotspots in Den Haag eet en drink je duurzaam en vegan.

Lees ook: Probeer deze 8 vegan hotspots in Nederland

1. Greens in the park

Greens in the park kun je heerlijk eten. Ze gebruiken daarvoor producten uit hun eigen biologische moestuin waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt groenten en kruiden verbouwen. De menukaart wisselt per seizoen – en af en toe per dag.

Producten die ze niet zelf kunnen verbouwen komen van lokale leveranciers. Een heerlijke plek om even pauze te nemen van de drukte van de stad.

Adres: Kapelweg 18

2. Filtro Speciality Coffee Bar

Zin in goede koffie? Dan moet je zeker even naar Filtro Speciality Coffee Bar. Je drinkt hier de lekkerste specialty koffie van verschillende koffiebranders uit Europa. Liever thee? Dat kan natuurlijk ook. Voor erbij hebben ze de lekkerste vegan taartjes en sandwiches.

Adres: Papestraat 11

Lees ook: Dit zijn de 10 leukste zero waste winkels van Nederland

3. FOAM

Bij FOAM kun je terecht voor kleurrijke, lekkere en gezonde ontbijtjes en lunches. Ook voor goede biologische koffie en lekkere taartjes moet je hier zijn. Een knusse plek om binnen te zitten, maar als het lekker weer is, hebben ze ook een mooi terras aan de kant van de straat en een fijne binnentuin.

Adres: Frederikstraat 44

4. Veggies on Fire

Sluit de dag zeker af bij Veggies on Fire. Dit restaurant is ontstaan vanuit het idee onnodige dierenleed te bestrijden. Ook wilden ze hun gasten laten zien hoe je stijlvol, smakelijk en op een biologisch verantwoorde manier kunt eten met puur plantaardige gerechten.

Alles maken ze hier zelf, van brood tot seitan. Echt een van de meest duurzame hotspots in Den Haag dus.

Adres: Beeklaan 385

Meer duurzame tripjes op de planning?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️