Josephine Kay
Josephine Kay Featured 7 jul 2016
Leestijd: 3 minuten

Probeer deze 8 vegan hotspots in Nederland

Omdat PETA 2016 heeft uitgeroepen tot het jaar van de vegans én we na de vegan challenge de smaak te pakken hebben, selecteerden we de acht fijnste vegan hotspots door het hele land.

Lavinia Good Food in Amsterdam

Sinds een paar jaar favoriet in Amsterdam, verstopt in de Kerkstraat. Lavinia gebruikt pure ingredienten zonder E-nummers, geraffineerde suikers en ‘andere toevoegingen die niets toevoegen,’ aldus Lavinia zelf. Ga hierheen voor veel groenten, zoete aardappen en pompoen-gerechten. Oh ja, en het interieur is ook nog eens heel erg gezellig.

Dophert in Amsterdam

In de Spaarndammerbuurt van Amsterdam vind je Dophert. Het is een winkel en restaurant, waar je overdag kunt lunchen met een torenhoge clubsandwich, lekkere salade of de inmiddels bekende DopHert burger en dag allemaal vegan. Heb je vrienden die veganist zijn en wil je ze trakteren, of wil je gewoon iets meenemen for home? Ze verkopen hier ook vegan chocolade, granola, cosmetica, verzorgingsproducten en accessoires.

Vegabond in Amsterdam

Midden in het centrum van Amsterdam kun je bij Vegabond terecht voor je vegan fix. Ze staan vooral bekend om hun heerlijke baksels, variërend van raw carrotcake, donuts, appeltaart tot oreo cupcakes en red velvettaart.

Baklust in Den Haag

Dit is de eerste biologische en vegetarische lunchroom van Den Haag. Het interieur is een eclectische vintage mix & match, wat een bezoek extra leuk maakt. Hier ga je naartoe voor vegan taarten en broodjes. Ze hebben naast de standaard sapjes en thee ook biologische bieren en wijnen in de aanbieding.

Gare du Nord in Rotterdam

Van deze lijst het restaurant met de meest bijzondere locatie, namelijk in een oud treinstel. Ze koken alleen plantaardig omdat ‘we het kalf bij de koe willen laten na de geboorte in plaats van op ons bord, de kippen in het bos en de schapen in de kinderboerderij.’ Je weet dat je hier echt puur seizoensgebonden eten krijgt omdat sommige van hun groenten en fruit een ‘food kilometer rating’ van minder dan 0,005 hebben, afkomstig uit hun eigen gemeenschappelijke tuin of de tuin recht voor het restaurant.

Anat in Groningen

Een vegan restaurant opgericht door Anat (vandaar die naam) in Groningen. Wat Anat betekent? Het is een naam uit de oudheid, en betekent godin van de vruchtbaarheid. Een toepasselijke naam voor een plantaardig ontbijt & lunchcafé dunkt ons. Je kunt hier terecht voor slowjuices, smoothies, vegan tosti’s en courgettepasta.

Rawsome in Arnhem

Wil je echt voor de hardcore optie gaan, dan is de combi rauw en vegan het proberen waard. Bij Rawsome serveren ze alleen onbewerkte voeding die tijdens het bereiden niet hoger wordt verhit van 42 °C. Hierdoor blijven voedingsstoffen, zoals enzymen en mineralen, behouden. Daar bovenop is alles wat je hier eet gluten- en zuivelvrij en ze gebruiken geen geraffineerde suikers.

Daantje in Dordrecht

Voor zo ver we weten het enige veganistische restaurant in Dordrecht. Bij Daantje kun je terecht om te lunchen en op vrijdag en zaterdag kun je er ook dineren. Het interieur is niet per se heel erg gezellig, maar het eten is goed. Sinds kort hebben ze ook een bed and breakfast met twee slaapkamers. Lekker veganistisch ontbijten dus!

Meer lezen?

Ik at zes weken alleen maar veganistisch, en dit is wat er met me gebeurde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Probeer deze 8 vegan hotspots in Nederland
Sluiten