Maannomade
Maannomade Spiritualiteit 16 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

De volle maan staat vanavond in Schorpioen: dit staat jou te wachten

Elke volle maan is een moment van reflectie wanneer ze staat te schitteren in de hemel. De maan is tijdens dit hoogtepunt niet alleen maar mooi, maar laat ons ook reflecteren en geeft nieuwe inzichten. Een intens moment waarbij we een sterke groei zullen doormaken tijdens de volle maan op 16 mei.  

Modern astroloog de Maannomade legt uit wat we van de volle maan kunnen verwachten.

De volle maan in Schorpioen

De maan met invloed op onze emoties en onderbewustzijn komt tijdens de volle maan tot een hoogtepunt waardoor we haar energie nog sterker voelen! Zowel zon als maan hebben invloed op de zwaartekracht waardoor een wrijving ontstaat die we op aarde voelen. Geen wonder dat de kans groot is dat je tijdens de volle maan sneller overprikkeld of vermoeid bent…  

De wetenschap is om: we slapen écht slechter bij volle maan

De volle maan is namelijk het hoogtepunt waarbij we naar binnen gaan keren en gaan reflecteren om te zorgen voor afsluiting. Geen gemakkelijk hoogtepunt dus zeg maar hallo tegen de nieuwe inzichten die je naast vermoeidheid van dit spectaculaire hoogtepunt zullen krijgen. Een volle maan vol indrukken dus die je de dagen voorafgaand en na de volle maan zal gaan merken. 

Wat staat ont te wachten?

Tijdens de volle maan staat de maan recht tegenover de zon en zitten wij als aarde er midden tussen in. Tijdens de volle maan van 16 mei staat de maan in Schorpioen en de zon in Stier. Twee tegengestelde sterrenbeelden met elk een eigen agenda.

Volle maan versus nieuwe maan: wat is het verschil?

Waar Schorpioen emotioneel en mysterieus is, is Stier juist nuchter en een open boek, je krijgt wat je ziet. En waar Schorpioen liever situaties vermijdt, is het juist Stier die uitdagingen niet uit de weg zal gaan. Veel tegenstellingen dus die we zeker gaan voelen tijdens de volle maan.   

Groeipijnen 

De volle maan in Schorpioen draait om transformatie door verder te groeien. Zie dit hoogtepunt daarom als een keerpunt in je leven die ervoor zorgt dat je open zal staan voor veranderingen. Wel is het nodig voor veranderingen dat je diep gaat en inziet waar er aanpassingen nodig zal zijn, en Schorpioen zal je die zonder moeite laten inzien.

Wanneer is het volle maan en wat is de invloed ervan?

Als sterrenbeeld van taboe gaat hij geen moeilijke onderwerpen uit de weg waardoor je tijdens de volle maan best pittige inzichten zal krijgen. Niet makkelijk, maar wel nodig om alles uit de kast te halen om te groeien. Ook de groeipijntjes horen dus bij deze volle maan erbij…  

Om met al deze pittige energieën om te gaan is het een goed idee het rustig aan te doen en tijd voor jezelf in te plannen. Tijd in water besteden, bijvoorbeeld in bad of onder de douche kan tijdens deze volle maan extra helend voelen.

En mochten de emoties het overnemen, blijf dan focussen op je ademhaling om in contact met jezelf te blijven. 

Fijne volle maan!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️