Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Welzijn 18 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Verschillende kristallen met bijbehorende doelen

Er zijn ongelofelijk veel kristallen met allemaal een eigen betekenis en doelen. Kristallen hebben verschillende vormen, kleuren en krachten, maar hoe weet je of je de juiste kristal te pakken hebt?

Er bestaan werkelijk waar duizenden kristallen. Deze zijn onder te verdelen in zeven verschillende typen: Er zijn Triklien, Monoklien, orthorombisch, tetragonaal, Hexagonaal en Kubisch. Deze onderverdeling ontstaat door de vlakken op een kristal. In principe is altijd een van de zeven geometrische structuren in een steen terug te vinden.

Binnen deze zeven groepen heb je veel kristallen met allemaal een eigen kracht. Juist omdat ze van betekenis zijn, vinden veel mensen het fijn om er een te hebben. Alleen: hoe weet je welke kristal bij jou past in welke fase van jouw leven? En hoe gebruik je ze dan precies? Deze gids neemt je aan de hand als het om kristallen gaat.

Verschillende kristallen en intuïtief kiezen

Als het aankomt op kristallen is er geen goed of fout. Je kunt niet een hele slechte kristal cadeau doen, ook merk je zelf geen slechte vibes als je een ‘verkeerde’ kristal aanschaft. Het allerbelangrijkste bij het uitzoeken van kristallen is jouw onderbuikgevoel. Kristallen kies je intuïtief. Als je een goed gevoel hebt bij een bepaalde steen, is deze voor jou bedoeld. Wel is het interessant om je in de werking van verschillende kristallen te verdiepen.

Kristallen om je te beschermen tegen negatieve energie

Niks zo vervelend als negatieve energie. Zeker als je gevoelig bent, heeft negatieve energie een grote impact op jouw mood. Juist voor deze personen is een kristal dat als doel heeft je te beschermen tegen negatieve energie, een aanrader. Zwarte jade, kwarts en pyriet zijn mooie voorbeelden van stenen die negatieve energie weren. Benieuwd welke kristallen je nog meer beschermen tegen negatieve energie? Wij hebben er zes voor je opgezocht.

Kristallen voor een betere nachtrust

Het is niet zonder reden dat veel mensen een kristal op het nachtkastje hebben liggen. Sommige bevorderen namelijk een goede nachtrust en aangezien slaap erg waardevol is, delen wij welke 5 kristallen een goede nachtrust stimuleren.

Kristallen voor een hoger libido

Oh jawel, dat ze lustopwekkend kunnen zijn, daar hebben wij ook over geschreven. De energie van bepaalde stenen zorgt ook voor energie in de slaapkamer. Wij snappen dat jij nu wil weten welke dat zijn, dit is een lijstje met 6 edelstenen die zorgen voor meer zin!

Verschil tussen een edelsteen en een kristal

In deze gids hebben we het vooral over kristal, maar soms duiken er ook edelstenen op in het lijstje. Wat is nou eigenlijk het verschil? Een edelsteen bestaat uit één of meerdere mineralen. Een kristal bestaat slechts uit één mineraal. Kristallen hebben een duidelijke vorm en patroon, waar we eerder over schreven.

Ben je spiritueel aan het ontwaken?

Niet iedereen gelooft in de krachtige werking van kristallen. Meestal zijn mensen die een kristal aanschaffen, spiritueler dan de gemiddelde mens. En geloof het of niet, er zijn ook weer exemplaren die jouw bewustzijn en intuïtie nog meer verhogen en die spiritualiteit aanwakkeren. Welke dat zijn?

  • Agaat kan spirituele groei ondersteunen en wordt vaak gebruikt bij meditatie.
  • Bergkristal is erg geschikt om de geest te kalmeren en daardoor een meditatieve staat te bereiken.
  • Amethist is ook wel het derde oog chakra en is een hele spirituele kristal met een hoge vibratie.

Kristallen opladen en reinigen

Kristallen geven energie, maar ze absorberen het ook. Wist je dat je ze daarom eens in de zoveel tijd kunt opladen en reinigen? Dit kun je op verschillende manieren doen, bijvoorbeeld deze zes manieren om kristallen op te laden en te reinigen.

Dé ultieme tip voor als het niet lukt je telefoon weg te doen in bed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️