Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Psyche 7 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Amethist beschermt en stimuleert spiritueel bewustzijn

Edelstenen en kristallen hebben een unieke invloed op ons fysieke en mentale welzijn. Alhoewel deze werking niet wetenschappelijk werd bewezen, worden ze toch al honderden jaren gebruikt voor de helende eigenschappen. Edelstenen en kristallen kunnen helpen om energie weer in balans te brengen en hebben verschillende eigenschappen. Zo heeft de amethist een beschermende en zuiverende werking en stimuleert het spiritueel bewustzijn.

Edelstenen zijn meer dan een mooi sieraad. Ze zorgen voor rust en tevredenheid in het leven en geven je kracht. Daarom zijn edelstenen onmisbaar in veel selfcare rituelen. Zo ook de mooie amethist.

Amethist is een paarskleurig kwartskristal. De kleuren variëren van licht lavendel tot diep violet. Een authentieke amethist heeft een helder uiterlijk en de kleur is nooit helemaal consistent. In een echte amethist zijn altijd wat onregelmatigheden te ontdekken.

De werking van amethist

Het woord amethist is afgeleid van het Griekse woord amethustos (ἀμέθυστος), en betekent ‘niet bedwelmen’. In het Griekse rijk werd de amethist dan ook geprezen om de ontnuchterende werking na een flinke borrel.

Dat is gelukkig niet waar we de deze steen vandaag de dag voor gebruiken. Een amethist beschermt, zuivert en versterkt je intuïtie.

De amethist is perfect voor als je hooggevoelig bent want het beschermt je tegen negatieve energie van buitenaf.

Daarnaast is het een steen die een goede nachtrust stimuleert.

Goede nachtrust

De amethist is een van de beste edelstenen om een goede nachtrust te stimuleren. Deze steen kalmeert het zenuwstelsel en creëert rust in je systeem. Ook kan de amethist dromen stimuleren en zo een stukje verwerking van het onderbewuste stimuleren.

Een amethist onder je kussen of op je nachtkastje, is dan ook aan te raden als je dit wil proberen.

Schrijf direct na het ontwaken je dromen op, doe dit een aantal dagen na elkaar en ontdek de boodschap!

Fysieke werking amethist

De werking van edelstenen is niet wetenschappelijk bewezen, dus bij klachten is het een extra hulpmiddel. Raadpleeg eerst een dokter en gebruik de steen voor extra kracht. De amethist neemt spanningen weg, verlicht hoofdpijn en werkt pijnstillend.

Mentale werking amethist

Op mentaal vlak geeft de amethist innerlijke rust, kalmte en verhoogt het bewustzijn. Daarom is het een fijne steen in periodes van rouw of bij het verwerken van een (klein of groot) trauma. De steen geeft vertrouwen en dat kan je in deze situaties goed gebruiken!

De amethist is een mooie steen om concentratie, intuïtie en spiritualiteit te stimuleren. Je kunt hem goed gebruiken tijdens meditatie of visualisatie.
amethist
Je koopt de amethist via Bol.com

Amethist en het derde oog chakra

De amethist past het beste bij het zesde chakra, ook wel bekend als het derde oog chakra. Dit chakra staat voor zien en gezien worden, het maakt ons onderdeel van ‘een groter geheel’.

De amethist heeft een hoge vibratie die in staat is om ons te helpen bij het openen van ons derde oog en onze kruinchakra’s, waardoor je je spirituele bewustzijn kunt verhogen.

Rozenkwarts is de edelsteen van het hart en stimuleert (zelf)liefde

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️