Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Psyche 4 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Edelstenen bij hoogsensitiviteit: deze 5 kunnen je helpen

Veel mensen ervaren in het dagelijks leven veel prikkels en stress. Zeker voor mensen met hoogsensitiviteit kan dit erg heftig zijn. Gelukkig zijn er diverse edelstenen die kunnen helpen bij hoogsensitiviteit.

Bekijk hieronder welke vijf edelstenen je kunnen helpen.

De volgende edelstenen kunnen helpen bij het herstellen van harmonie en balans in het leven van hoogsensitieve mensen.

5x edelstenen bij hoogsensitiviteit

Amethist

De amethist wordt ook wel de steen van rust en bescherming genoemd. De amethist, met zijn kalmerende paarse tint, staat er bekend om rust te brengen in een overvolle geest. Voor hoogsensitieve mensen kan deze steen een goed hulpmiddel zijn om zowel angst als overprikkeling te verminderen.

De amethist is beschermend en kan helpen bij het opbouwen van emotionele grenzen. Het stellen van emotionele grenzen is erg belangrijk bij hoogsensitiviteit.

Rozenkwarts

De rozenkwarts staat ook wel bekend als de edelsteen van liefde en empathie. Voor hoogsensitieve personen die geneigd zijn zich diep te verbinden met anderen, kan de rozenkwarts helpen als een reminder om altijd liefdevol met zichzelf en anderen om te gaan. Het helpt bij het accepteren van emoties, wat bij hoogsensitiviteit nog weleens vergeten wordt.

edelstenen
Beeld via BOL.com

Koop hier de amethist of rozenkwarts.

Labradoriet

Voor hoogsensitieve personen die moeite hebben met het omgaan met veranderingen en zich snel overweldigd voelen, kan een edelsteen als labradoriet goed helpen. Deze steen zal bescherming bieden tegen negatieve energieën. Daarnaast helpt deze steen de drager om innerlijke kracht en veerkracht te vergroten tijdens moeilijke en turbulente tijden.

Seleniet

De seleniet wordt vaak gezien als de steen van licht en zuivering. Het helpt negatieve energieën uit het lichaam te verwijderen. Voor hoogsensitieve mensen die vaak de neiging hebben om energieën van anderen over te nemen, kan deze edelsteen helpen om een emotionele lading beter en sneller los te laten.

seleniet

Koop deze rustgevende seleniet lamp hier.

Aventurijn

Aventurijn, met zijn kalmerende groene tint, staat bekend om het bevorderen van innerlijke kalmte en geluk. Voor hoogsensitieve personen die gevoelig zijn voor angst en stress, heeft deze edelsteen een helende kracht. Dankzij deze steen kun je je weer richten op positieve emoties en balans in het leven.

Deze edelstenen helpen bij vermoeidheid

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️