Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Spiritualiteit 16 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Wat is de gouden driehoek precies?

In de spirituele wereld zijn er diverse symbolen die balans en harmonie kunnen bevorderen. Een van de meest gebruikte symbolen is de gouden driehoek. Hieronder gaan we verder in op dit onderwerp.

Want waar is het goed voor, waar kun je deze driehoek het beste plaatsen en welke steen versterkt de gouden driehoek?

Waar is de gouden driehoek goed voor?

De gouden driehoek is een combinatie van drie krachtige edelstenen, namelijk de amethist, bergkristal en rozenkwarts. Elk van deze stenen heeft zijn eigen unieke eigenschappen en helende krachten.

Amethist

Amethist staat bekend om zijn kalmerende en zuiverende eigenschappen. Het bevordert innerlijke rust, helpt bij het verminderen van stress en angst en stimuleert spirituele groei. Amethist is ook nuttig bij het verbeteren van de intuïtie en het bevorderen van een diepere spirituele verbinding.

Bergkristal

Bergkristal is een krachtige energieversterker. Het verhoogt de energiestroom, reinigt en zuivert de omgeving en versterkt de effecten van andere stenen. Bergkristal helpt ook bij helderheid van denken en helpt bij het nemen van weloverwogen beslissingen.

Rozenkwarts

Rozenkwarts is de steen van liefde en emotioneel welzijn. Het opent het hartchakra, bevordert liefdevolle relaties en helpt bij het genezen van emotionele wonden. Rozenkwarts straalt een zachte, geruststellende energie uit die harmonie en vrede in huis brengt.

Evenwicht, rust en liefde

De gouden driehoek combineert deze drie stenen om een krachtige synergie van energie en heling te creëren. Het wordt vaak gebruikt om een gevoel van evenwicht, rust en liefde in een ruimte te brengen. Niet alleen kun je de stenen neerleggen, ook dragen veel mensen deze gouden driehoek stenen als sieraad om deze combinatie bij zich te dragen en de voordelen hiervan te merken.

gouden-driehoek-edelstenen
Beeld via BOL.com

Koop hier een luxe gouden driehoek set op Bol.com

Waar leg je de gouden driehoek neer?

Deze driehoek kan op verschillende manieren worden gebruikt, zoals:

Thuis plaatsen

Je kunt de gouden driehoek thuis in bijvoorbeeld de woonkamer of in je slaapkamer plaatsen. Hierdoor zal er zich evenwicht, rust en liefde door de ruimte verspreiden.

Bij je altaar neerleggen

Heb je een altaar? Dan kun je daar de gouden driehoek plaatsen om meditaties te versterken.

Dragen als sieraden

Heb je deze stenen in het klein en met een hangertje? Hang ze dan aan een ketting of aan een armband. Op deze manier kun je deze fijne en helende energie de hele dag bij je hebben.

Meenemen naar werk

Niet alleen thuis, maar ook op je werk kun je deze stenen neerleggen. Leg de stenen bijvoorbeeld op je bureau om werkstress te verminderen en meer in evenwicht te komen.

Waar is de gouden driehoek?

De gouden driehoek is een symbool, een symbool dat staat voor drie stenen, namelijk: de amethist, bergkristal en rozenkwarts. Deze stenen worden vaak in een driehoekige opstelling geplaatst om de synergie tussen de drie stenen te vergroten.

Welke steen versterkt de gouden driehoek?

Deze driehoek is een krachtige combinatie van stenen. Wil je er toch nog een steen aan toevoegen? Dan kun je voor een steen genaamd shungite gaan. Deze steen staat ook wel bekend dat hij elektromagnetische straling kan absorberen en neutraliseren. Wanneer je de shungite toevoegt aan de gouden driehoek, kun je de helende energieën van de andere stenen versterken en extra bescherming toevoegen.

Edelstenen bij hoogsensitiviteit: deze 5 kunnen je helpen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️