Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 4 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Trend-alert: deze interieurtrend straalt rust en evenwicht uit

Of je nu graag de hele dag thuisblijft of liever erop uitgaat; als je thuis bent, wil je ervoor zorgen dat je je daar fijn voelt. Daarbij speelt interieur een grote rol. Wie op zoek is naar meer rust in huis, zit bij deze interieurtrend goed: interieur à la de jaren ’30.

Thuis is de plek waar je tot rust komt. En de interieurkeuzes die je maakt, hebben invloed op je gemoedstoestand. Een rommelig huis kan voor stress zorgen en andersom: met een interieur dat rust uitstraalt, voel je je ook kalmer.

Interieurtrend jaren ’30

Bij het inrichten van je woning wil je dus letten op wat je rust brengt. Waar voel je je fijn bij? Bij welke kleuren ontspan je meteen? En: wat past goed bij jou?

De jaren ’30-trend maakt weer een opmars en dat is niet voor niets. Deze stijl ademt huiselijkheid, luxe en rust. Kortom: alles wat je wil in je woning. Zelf je woning inrichten volgens deze interieurtrend? Zo doe je dat.

1. Rustige kleuren

Je kleurenpalet is ontzettend belangrijk in huis. In de jaren ’30 wisten ze als geen ander dat zachte kleuren voor rust en evenwicht zorgen. Ga voor natuurlijke en neutrale tinten, vooral op de muren en voor de grootste meubels. Bij deze trend gebruik je je accessoires om extra kleur toe te voegen, bijvoorbeeld met behulp van planten of schilderijen.

2. Raamdecoratie

De ultieme manier om rust uit te stralen: raambekleding. De juiste raambekleding zorgt voor genoeg privacy, licht en elegantie in je woning. Bij Veneta.com vind je de mooiste gordijnen en jaloezieën voor iedere trend, zo ook voor de jaren ’30. Wat dacht je van shutters op maat, die perfect zijn in deze serene stijl? Of ga voor vouwgordijnen, die in allerlei neutrale tinten en prachtstoffen te vinden zijn.

3. Geometrische vormen

Naast verschillende kleuren en materialen, kun je in je interieur ook spelen met vormen. De jaren ’30-trend legt graag de nadruk op geometrische vormen: van blokpatronen tot rechthoeken of cilinders. Geometrische patronen zijn makkelijk toe te voegen, bijvoorbeeld in een tapijt of boekenkast. En misschien wel de mooiste eyecatcher uit de jaren ’30-trend: glas-in-loodramen.

4. Less is more

Rommel in je huis betekent rommel in je hoofd. Je wil dus niet te veel troep laten slingeren, maar ook bij je interieurkeuzes is minimalisme een pre. Het welbekende ‘less is more’ doet wonderen als het gaat om sereniteit in je huis creëren. Kies voor een paar mooie, grotere accessoires, in plaats van dertig kleine. Probeer spullen op te bergen in gesloten kasten, zodat de kamer voor het oog rust uitstraalt.

Meer stylingtips? Check Veneta.com voor meer interieurinspiratie voor een jaren ’30-woning.

In samenwerking met Veneta.com

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️