Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Welzijn 25 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

5x edelstenen die je mee naar bed kan nemen voor een betere nachtrust

Edelstenen en kristallen zijn natuurlijke hulpmiddelen bij verschillende problemen. Zo zijn er kristallen die je helpen aarden, die je kunt inzetten als je zenuwachtig bent én edelstenen voor een betere nachtrust.

Wetenschappelijk bewijs hiervoor is er niet, maar veel (spirituele) mensen geloven in de krachtige werking van kristallen en edelstenen. Slaap je slecht, ben je vaak wakker, kom je moeilijk in slaap of word je juist altijd vroeg wakker? Dan kan het geen kwaad om eens een edelsteen onder je kussen te leggen.

5x edelstenen voor een betere nachtrust

Kristallen en edelstenen werken aan de hand van de soort steen, de kleur, de vorm en grootte. Er zijn verschillende edelstenen voor een betere nachtrust. Je kunt er een of meerdere bij je houden tijdens de nacht, bijvoorbeeld op je nachtkastje, onder of naast je kussen of in je hand.

Amethist voor een betere nachtrust

Amethist wordt vaak gezien als een kalmerende steen die stress en angst kan verminderen en rust brengt in je hoofd en lijf. Bovendien staat de paarse edelsteen voor het intensiveren van dromen. Reden genoeg om het eens een paar nachten te proberen, nietwaar?

amethist
Koop de amethist hier

Seleniet voor rust

Het witte, haast doorzichtige, kristal seleniet wordt geassocieerd met zuivering en rust. Sommige mensen geloven dan ook dat de edelsteen kan helpen bij het loslaten van spanning en het bevorderen van een ontspannen sfeer in de slaapkamer. Leg ‘m bij je of houd ‘m vast wanneer je gaat slapen, op naar een betere nachtrust met deze mooie edelsteen.

Rozenkwarts, de steen van de liefde

Niet alleen is een rozenkwarts de edelsteen van de liefde, maar ook van emotioneel evenwicht. Ben je uit balans qua emoties en is dat de reden van je slechte slapen, dan kan een rozenkwarts onder je kussen helpen bij een positievere sfeer in je slaapkamer en een betere nachtrust in het algemeen.

rozenkwarts
Koop ruwe rozenkwarts hier

Lepidoliet voor een betere nachtrust

Deze zachte paarse steen bevat lithium, dat bekend staat om zijn kalmerende effecten. Lepidoliet wordt vaak gebruikt om stress en angst te verminderen, wat kan helpen bij het bevorderen van een ontspannen slaap.

Maansteen heeft een kalmerend energie

Het kristal maansteen wordt soms geassocieerd met kalmerende energie en het bevorderen van intuïtie. Dat is dan ook de reden dat deze edelsteen kan helpen bij het verminderen van stress en het creëren van een rustgevende slaapomgeving voor een betere nachtrust.


Koop de maansteen hier

Deze edelstenen ondersteunen je tijdens het afvallen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️