Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Spiritualiteit 12 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

7x edelstenen die je kunt inzetten als je zenuwachtig bent 

Op dit moment is het leven voor veel mensen erg hectisch. Er zullen dan ook diverse momenten van stress en nervositeit komen in het leven. Gelukkig zijn daar de krachten van edelstenen. Er zijn diverse edelstenen die je in kunt zetten als je een zenuwachtig, nerveus en gestrest gevoel hebt.

De edelstenen die je in kunt zetten als je zenuwachtig bent zijn stuk voor stuk erg mooi. Het is daarom extra leuk om ze te combineren in een schaal.

Vaak zenuwachtig? Gebruik dan deze edelstenen

Amethist: steen van de kalmte

Wanneer angst en spanning toenemen, kan de amethist een bron van rust zijn. Deze edelsteen staat er om bekend dat hij stress vermindert en een gevoel van kalmte uitstraalt. Leg een amethist in je handpalm en haal diep adem om de kalmerende energie op te nemen.

Rozenkwarts: liefde en geborgenheid

Voor die momenten waarop je even wat beter voor jezelf moet zorgen, kun je een krachtige steen als rozenkwarts inzetten. Deze steen staat symbool voor liefde en geborgenheid. Het dragen van deze steen zal je een geruststellende energie geven. Houd een rozenkwarts vast en concentreer je op positiviteit.

Blauwe chalcedoon: communicatie en ontspanning

Zenuwachtigheid komt vaak door gespannen communicatie. Een blauwe chalcedoon, met zijn kalmerende en ontspannende eigenschappen, kan helpen bij het verbeteren van een goede communicatie. Draag een blauwe chalcedoon als een hanger of leg hem op je keel om de stroom van woorden makkelijker te maken. Ook zal het helpen om een eventuele angst voor het spreken in het openbaar te verminderen of weg te nemen.

Tijgeroog: kracht en zelfvertrouwen

Voor diegenen die een boost in zelfvertrouwen nodig hebben, is tijgeroog een goede keuze. Deze steen straalt kracht uit en helpt bij het overwinnen van angsten. Draag een tijgeroog als een ring of hanger om je zelfvertrouwen te vergroten en de moed te vinden om uitdagende situaties aan te pakken. Met deze steen bij je in de buurt is het niet nodig om zenuwachtig te zijn.

Seleniet: zuiveren en heldere gedachten

Wanneer je veel zorgen hebt en er veel gedachten door je hoofd gaan, zal een edelsteen als seleniet kunnen helpen. Deze steen heeft een zuiverende invloed en staat bekend om een negatieve energie op te nemen en je tegelijkertijd te kalmeren. Plaats hiervoor een seleniet naast je om helder te kunnen denken en je van binnen rustiger te voelen.

Aquamarijn: stroom en ontspanning

Aquamarijn staat er om bekend dat het gevoel van vrede en ontspanning bevordert. Deze mooie blauwe steen wordt vaak vergeleken met het kalme zeewater en kan helpen bij het verminderen van stress en eventuele angsten. Hoe je dit het beste kunt doen? Draag een ketting of een armband met deze edelsteen, of hou een stuk aquamarijn in je hand om de stroom van positieve energie mee te maken en de innerlijke rust te ontvangen. Je zal zien dat je je snel rustiger voelt.

Citrien: zonnige positiviteit

Deze edelsteen, met een warme gele gloed, wordt vaak vergeleken met een zonnige energie en positiviteit. De citroen zal blijdschap en vreugde stimuleren en negatieve gedachten uit je hoofd verwijderen. Draag een citrien als een armband of ketting, of leg deze edelsteen in je directe omgeving om een zonnige, positieve sfeer te creëren, die helpt bij het verminderen van zenuwen en het bevorderen van een positieve mindset.

Deze edelstenen helpen bij vermoeidheid

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️