Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Welzijn 9 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze edelstenen ondersteunen je tijdens het afvallen

De kracht van edelstenen en kristallen wordt al eeuwenlang toegepast. Ze hebben diverse positieve eigenschappen en daarom dragen we ze graag bij ons. Niet allemaal dezelfde natuurlijk, want er zijn veel verschillende stenen met allemaal een andere kracht en werking. Waar de ene steen zelfliefde bewerkstelligt, zorgt de ander voor moed. Je moet er wel in geloven, maar dan zijn dit de beste edelstenen die het proces van afvallen ondersteunen.

Want de bovennatuurlijke werking van kristallen zorgt voor krachten die je verder helpen in het leven. Sommige mensen dragen stenen de hele dag bij zich, anderen leggen ze onder het kussen. Het is niet zo dat het koesteren van een kristal de kilo’s eraf laat vliegen zonder enige moeite, ze geven je net dat beetje kracht om een gezonde levensstijl vol te houden.

Alles is immers energie en edelstenen uit de aarde zitten vol pure energie. Dat kunnen mensen gebruiken om disbalans te herstellen, net zoals de Romeinen, Grieken en Egyptenaren dat deden. Zij stonden dichter bij de natuur, en dat is een streven van steeds meer mensen vandaag de dag.

Edelstenen worden holistisch ingezet: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel (lichaam, geest & ziel). Elke edelsteen heeft een bepaalde trilling en kan zo met intentie voor bepaalde aspecten worden ingezet ter ondersteuning.

Zes edelstenen die helpen bij het afvallen

Het is absoluut niet wetenschappelijk bewezen, maar toch schijnen deze stenen je een steuntje in de rug te geven.

1. Witte kwarts

Deze kwartsachtig geeft je doorzettingsvermogen: je blijft doorgaan tot jouw doelen bereikt zijn. Ook als het gaat om je gewicht.

2. Prehniet

Fysiek kan prehniet ondersteunend helpen bij afvallen omdat het de vetstofwisseling stimuleert en helpt gifstoffen afvoeren. Het heeft een positieve werking op de nieren, blaas, thymus, schouders, borst, longen, jicht, het bloed, bindweefsel gezwellen, nachtmerries, fobieën, angsten en hyperactieve kinderen.

3. Carneool

Van deze oranje edelsteen wordt je vitaal. Carneool stimuleert bovendien de stofwisseling en dit maakt de steen uitermate perfect als je gewicht wilt verliezen. Daarnaast heeft de steen een positief effect op botten, nieren en hormonen.

4. Peridot

Jij blijft gemotiveerd door dit kristal! Peridoot heeft een activerend effect, stimuleert de stofwisseling en werkt sterk ontgiftend en stimulerend voor de lever.

5. Amethist

Amethist is een paarse kwartssoort en erg populair. Amethist werkt beschermend, zuiverend, ontspannend, brengt harmonie en innerlijke rust. Het maakt je hoofd helder en geeft inzicht in je gedrag en in de keuzes die je maakt. Hierdoor helpt het slechte gewoontes en verslavingen te erkennen en achter je te laten…

6. Epidoot

Ben jij een emotionele eter? Dan laat dit kristal al jouw emoties stabiel worden! Epidoot ondersteunt bij uitputting en overbelasting door bijvoorbeeld stress, lastige omstandigheden en negatieve ervaringen. Het werkt stemmingsverbeterend en vermindert verdriet, zelfmedelijden en frustratie.

Wil jij edelstenen toepassen om het afvallen te ondersteunen? Dan moet je ze goed verzorgen. Wist je bijvoorbeeld dat je edelstenen op kunt laden tijdens de volle maan? Wanneer je dit niet doet verliezen ze kracht.

Zo vind je een gezonde balans tussen afvallen en gezondheid (want dat kán!)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️