Josephine Kay
Josephine Kay Liefde & Seks 22 apr 2020
Leestijd: 5 minuten

Dit zijn de verschillende fases van het liefdesbewustzijn

We schrijven veel over de liefde. Iedereen is óf op zoek naar de liefde, geniet van de liefde of probeert zich af te sluiten voor de liefde. Maar hoe je het ook wendt of keert, iedereen heeft te maken met liefde. Daarom schreef Rosalinda Weel het boek ‘Het Antwoord is Liefde.’ Wist je bijvoorbeeld dat er verschillende fases van het liefdesbewustzijn zijn?

Zo legt Weel het als volgt uit: “We zitten allemaal op de levensschool, de school van de liefde. Na alle klassen doe je uiteindelijk je eindexamen en als je geslaagd bent, ontvang je je diploma. Je hebt het belangrijkste geleerd en op je diploma staat: jij bent liefde. Alles is liefde. Het gaat op deze school dus niet alleen om de romantische liefde, maar over alle vormen van liefde die er bestaan op aarde. Je leert terugkeren naar de bron van alles wat is, de bron van onvoorwaardelijke en helende liefde.”

Goed, klinkt misschien ietwat zweverig voor sommigen. Maar het is goed om af en toe stil te staan bij de verschillende vormen van liefde. Zo creëer je een groter bewustzijn van het ongrijpbare fenomeen. Weel somt zeven fases van liefdesbewustzijn als volgt op:

Slapende liefde

Als je slaapt ben je diep weggezonken, maar om dat te beseffen moet je wakker worden geschud. Zo werkt dat ook met ‘slapende liefde.’ De liefde is er wel degelijk, maar je bent je niet bewust van het bestaan en de kracht ervan. In deze fase ben je vaak nog een jong kind, in ieder geval onbewust in je doen en laten.

Maar later, als we meer gevormd worden door onze omgeving en het verstand meer aandacht krijgt, dan kan die liefde op de achtergrond komen te staan. En in het slechtste geval kunnen we de connectie met liefde door nare ervaringen bijna kwijtraken.

Dit vind je vast ook interessant: Zo bereid je je voor op de liefde van je leven

Dromende liefde

In de volgende laag van liefdesbewustzijn beleven we al wat meer dan alleen een sluimerende slapende liefde, net zoals we in onze dromen meer meemaken dan in onze diepe slaap. In deze fase denk je vaak te weten wat liefde is, maar je bent nog niet tot de ware kern ervan gekomen. Je hebt zelf een beeld gecreëerd op basis van je verleden.

Het is een mentaal concept, gevoed door liefde of angst. Het is wel zo dat je er bewuster van bent dan in de slapende fase. Liefde in het algemeen krijgt je aandacht en je vormt in deze fase je ideeën hierover.

Realiteitsliefde

In de derde fase van liefdesbewustzijn ga je voorzichtig verder met het idee, concept of plaatje dat je hebt over liefde. Je wordt je bewust van de manier waarop de liefde zich manifesteert in je huidige leven en wat je eigen bijdrage hieraan kan zijn. Dit kan bijvoorbeeld de fase zijn waarin je je eerste echte verliefdheid en relatie ervaart of dat je concrete dingen gaat doen waar je van houdt.

Het is de fase waarin het idee uit het droombewustzijn concreter wordt. Je wordt je in deze fase ook bewust van het aandeel dat jij en anderen hebben in de creatie van liefde in je leven. Ook al word je je in deze fase veel bewuster van jezelf en je aandeel in het geheel, je laat je nog wel vaak sturen door je emoties en de zintuigelijke waarnemingen van de wereld om je heen.

Transformerende liefde

De meeste mensen beleven de liefde als dromende liefde of als realiteitsliefde en gaan niet dieper, tenzij ze door een specifieke ervaring of ontwikkeling nog bewuster worden. Het is niet verkeerd om alleen in de eerste 3 fases van liefdesbewustzijn te verkeren, maar er is nog zoveel meer te beleven en zoveel dieper, dat het zonde zou zijn om de volgende fases niet te ervaren. Het maakt je gelukkiger, rustiger en vrediger. Veel mensen ervaren deze fase wel, maar dan pas in de laatste fase van hun leven.

Als je in het dagelijks leven goed in contact staat met je ziel, kies je vaker voor dingen in het leven die jou werkelijk gelukkig maken. Je staat meer in verbinding met je bron en dus met de liefde. Dat hoeft gelukkig niet pas in de laatste fase van je leven.

Kosmische liefde

Als je eenmaal bent wakker gekust door het leven en de liefde, begin je als het ware aan een nieuw leven. Je kunt in de volgende diepere lagen van het liefdesbewustzijn veel gelukkiger leven dan daarvoor. Je gaat namelijk anders naar het leven kijken. Je kijkt meer met je hart, maar je gaat ook handelen vanuit je hart.

Goddelijke liefde

Hoe beter de kosmische liefde stroomt in je leven en hoe constanter jij de kanalen hiervoor openhoudt, des te groter is de kans dat je een dieper liefdesbewustzijn kunt ervaren. Ervaar je in de fase van de kosmische liefde nog toeval, wonderen en magie, in de fase van de goddelijke liefde vind je een diepere betekenis van wat liefde is.

Als je een bepaald liefdesbewustzijn ervaart wil dit overigens niet zeggen dat dit gevoel altijd zo blijft en dat je nooit meer andere fases zult ervaren. Ze wisselen elkaar nog weleens af. Maar afhankelijk van je persoonlijke groei zal een bepaald liefdesbewustzijn domineren.

Meer lezen over de verschillende liefdesbewustzijnfases en hoe je ze kunt toepassen en beter kunt begrijpen? In het boek Het Antwoord is Liefde: in 7 stappen naar een lichter leven kun je alle ins and outs vinden. 

Meer over de liefde?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️