Monique van den Boomen
Monique van den Boomen Psyche 9 apr 2020
Leestijd: 3 minuten

Door deze 7 tekenen weet je dat je echte liefde gaat vinden

We zijn (bijna) allemaal op zoek naar die soulmate met wie we de rest van ons leven willen delen. Maar hoe weet je dat je die liefde gaat vinden of misschien al hebt gevonden?

Je bent niet hopeloos op zoek

Wanhopig op zoek naar liefde? Ze zeggen dat je liefde vindt als je het niet verwacht, en daar zit een kern van waarheid in. Ben jij die hopeloze sucker for love? Als je hopeloos op zoek bent naar iemand die die rol van soulmate kan vervullen, ben je eigenlijk hopeloos op zoek naar geluk. Geluk moet je in jezelf vinden en niet in een ander.

Je wilt geen leegte in je leven opvullen

Persoonlijke groei is belangrijk voordat je je stort op die nieuwe liefde. Wanneer je van de ander verwacht dat hij of zij een leegte in je leven op gaat vullen, gaat het niet werken. De term ‘the other half’ geeft daarom ook een verkeerd beeld. Je gaat er op deze manier vanuit dat je zonder de ander niet compleet bent, en dat de ander verantwoordelijk is voor jouw geluk.

Ook interessant: Closure: waarom je die zoekt én hoe je ‘m vindt als je relatie voorbij is

Je hebt een positieve mindset

Gedachtes en overtuigingen bepalen hoe jij de wereld om je heen ziet, maar ook hoe ‘de wereld’ jou ziet. Met een positieve mindset straal je positieve energie uit en trek je mensen aan die hier gelijk aan zijn. Onze gedachten werken als het ware magnetisch. Wanneer jij positief in het leven staat, zul je dus ook andere (positieve) mensen aantrekken.

Je kunt jezelf zijn

Eén van de belangrijkste dingen in de liefde is nog wel dat je jezelf kunt zijn bij elkaar. Een ware liefde neemt je zoals je bent. Wanneer je je teveel aanpast en voortdurend bezig bent met de wensen, mening en gevoelens van de ander, kun je jezelf nog weleens verliezen. Het is belangrijk dat de ander je de kans geeft om volledig te zijn wie je bent.

Je merkt dat de ander het beste in je naar boven haalt

Dat de ander je accepteert zoals je bent, betekent niet dat hij of zij je niet kan motiveren om jezelf te ontwikkelen. Iemand die je motiveert om het beste uit jezelf te halen en je hierbij helpt. Liefde staat gelijk aan samen groeien, en dat kan alleen als de ander hierin naast je staat.

Luister ook: Bedrock Talks: over (vrije) liefde, monogamie, seks en méér met seksuologe Nynke Nijman

Je krijgt meer energie van de ander

Relaties die energie zuigen kosten je meer energie dan dat ze je opleveren en hebben daardoor een negatieve invloed op je geluksgevoel. Van echte liefde krijg je energie wanneer je tijd met elkaar doorbrengt.

Je bent onafhankelijk

Stiekem zijn we allemaal verslaafd aan liefde. We zijn bang om verlaten te worden en dit zie je terug in de zoektocht naar een relatie. Als je op zoek bent naar ware liefde, moet het niet draaien om het sussen van dit angstbeeld. We willen ons veilig voelen, maar echte liefde vind je pas als je jezelf onafhankelijk van de ander op kunt stellen.

Meer love?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️