Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Voeding 10 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Pasen saai zonder ei? Zéker niet met deze 6 heerlijke vegan paasrecepten

Veel mensen denken bij een paasbrunch aan gerechten met ei, denk maar aan quiches of gepocheerde eitjes op toast. Maar ben je vegan, dan zitten eitjes niet in je eetpatroon. Gelukkig bewijzen deze 6 heerlijke vegan paasrecepten dat je helemaal geen ei (of andere dierlijke ingrediënten) nodig hebt voor feestelijke paasgerechten!

Het wordt steeds duidelijker welke gevolgen dierlijke producten hebben op de wereld, op dierenwelzijn en op onszelf. Daarom kiezen veel mensen voor de plantaardige lifestyle. En nee, dat betekent dus niet dat je alleen nog maar op wortels mag kauwen, want kijk maar wat voor feestelijke vegan recepten je op tafel kan zetten met Pasen!

Vegan paasrecepten

Van zoete paashaasbroodjes tot scrambled tofu en asperges: deze recepten van #zokanhetook en Culy zijn stuk voor stuk om je vingers bij af te likken.

vegan paasrecept
Bron: Culy.nl

1. Bananenbrood

Als er iéts is wat niet kan ontbreken bij een feestelijke gelegenheid, dan is het wel bananenbrood. Zeker als het gaat om dit heerlijke vegan bananenbrood met salted caramel. Zooo lekker!

vegan paasrecept
Bron: Culy.nl

2. Witte asperges uit de oven met citroen-tahini

Asperges zijn helemaal in het seizoen momenteel en hebben iets luxueus en chique. Ideaal voor een dag waarop het wat meer mag zijn dus! In dit recept worden asperges gegrild en wordt de typische Hollandaisesaus verruild voor een vegan variant op basis van tahini. Aanrader!

voorbeeld van vegan paasrecept
Bron: zokanhetook.nu

3. Croissant met scrambled tofu, champignons en avocado

Dat scrambled tofu net zo lekker is als scrambled eggs, weten wij al langer. Maar wist je ook dat scrambled tofu heerlijk is bij een croissantje? Dat geeft het gerecht meteen een feestelijke twist.

voorbeeld van vegan paasrecept
Bron: zokanhetook.nu

4. Worteltjestaart met walnoten

Fan van carrot cake? Dan is dit recept voor jou. Dé paastaart bij uitstek, als je het ons vraagt.

vegan paasrecept
Bron: zokanhetook.nu

5. Zoete paashaasbroodjes

Bij zoetigheden wordt al gauw vermoed dat er heel wat boter of andere dierlijke producten nodig zijn. Toch is dat absoluut niet altijd het geval. Kijk maar eens naar deze zoete paashaasbroodjes!

vegan paasrecept
Bron: Culy.nl

6. Citroen-kikkererwtenspread voor op brood

Ben je nog op zoek naar een originele spread om je paasbrood mee te beleggen? Dan is deze citroen-kikkererwtenspread de inspiratie waar je op zat te wachten. Lekker op een sandwich met veldsla en een laagje (vegan) mayonaise.

> Naar recept: citroen-kikkererwtenspread voor op brood

Je ziet: er zijn meer vegan paasrecepten dan je misschien in eerste instantie zou denken. Welke ga jij maken?

Meer over Pasen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️