Rosa Bertram
Rosa Bertram Voeding 17 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

Vegan granola-ontbijttaart met tropisch fruit en plantaardige flat white

Waarom alleen taart als toetje eten of als lekkers voor bij de koffie als je ook een gezonde, voedzame én vegan taart kan eten voor het ontbijt? Dit recept voor een granola-ontbijttaart komt met flat white en is gemaakt van een plantaardige variatie op kwark zónder suikers. Wat wil je nog meer?

Wie zegt dat een lekker en zoet ontbijt ongezond moet zijn? Dit heerlijke 100 procent plantaardige ontbijt zonder toegevoegde suikers bewijst het tegendeel!

Granola-ontbijttaart met tropisch fruit en een plantaardige flat white - staand
Bron: Alpro

Vegan granola-ontbijttaart met tropisch fruit

Wat is nou een betere manier om de dag te beginnen dan met een kop lekkere plantaardige flat white en een stukje ontbijttaart? Dit heb je ervoor nodig:

Ingrediënten voor 4 personen voor 1 ontbijttaart

 • 1 citroen, sap en rasp
 • 800 g plantaardige kwark, bijvoorbeeld Alpro plantaardige variatie op kwark No Sugars
 • 250 g mangoblokjes (diepvries)
 • 250 g passievrucht (diepvries)
 • 100 g ongebrande gemengde noten
 • 50 g havervlokken
 • 8 g agar agar
 • 2 el kokosolie
 • 2 tl agave siroop
 • 1 mespunt zout

Ingrediënten voor 1 plant-based flat white

Benodigdheden

 • Keukenmachine of blender
 • 1 springvorm van Æ 18 cm
 • 1 melkopschuimer

Ook heerlijk: Heb je al gehoord van mushroom koffie?

Granola-ontbijttaart met tropisch fruit en een plantaardige flat white - staand
Bron: Alpro

Bereidingswijze 

 1. Haal de mango- en passievruchtblokjes uit de vriezer en laat ze langzaam ontdooien.
 2. Begin met het maken van de bodem. Hak de noten fijn, voeg hier de havervlokken en een mespunt zout aan toe. Verhit kokosolie in een koekenpan en roerbak hier de zelfgemaakte granola in, dit duurt ongeveer 5 minuten. Verdeel de granola over de springvorm en zet deze op het aanrecht om af te koelen.
 3. Voor de mango-passievrucht plantaardige variatie op kwark laag, doe ¾ van de mangoblokjes, wanneer deze ontdooid zijn, samen met 300 milliliter plantaardige kwark en 1 theelepel agavesiroop, in een keukenmachine of blender en blend tot een gladde saus. Zet het mangomengsel apart. Zet de overgebleven mangoblokjes in de koelkast, deze zijn voor de garnering.
 4. Doe ¾ van de passievrucht in een steelpan, breng aan de kook en voeg hier de helft van de agar agar aan toe. Laat het geheel 2 minuten doorkoken terwijl je af en toe roert. Zet de warmtebron uit en voeg een klein beetje van het mangomengsel toe aan de steelpan, roer goed door en meng vervolgens de rest van het mangomengsel erdoor. Verdeel het mango-passievruchtmengsel over de springvorm.
 5. Spoel de steelpan om en zet 300 gram Alpro plantaardige variatie op kwark klaar op het aanrecht. Doe citroensap en -rasp in de steelpan en breng aan de kook, voeg hier de overgebleven helft van de agar agar aan toe. Laat het geheel 2 minuten doorkoken terwijl je af en toe roert. Zet de warmtebron uit, voeg een klein beetje van de plantaardige kwark toe, roer goed door en meng vervolgens de rest van de plantaardige kwark erdoor. Verdeel het citroenmengsel over de springvorm op de mango-passievrucht laag.
 6. Plaats de ontbijttaart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Je kunt de taart ook een dag van tevoren maken en deze 24 uur in de koelkast bewaren.
 7. Maak ondertussen de plant-based flat white. Zet twee shots espresso en schuim de havermelk op met behulp van een melkopschuimer. Giet de havermelk in een glas en giet hier vervolgens de espresso’s in.
 8. Snijd een stuk ontbijttaart af en drink je plant-based flat white direct.

Enjoy breakfast!

Meer heerlijke & plantaardige recepten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️