Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Voeding 13 aug 2019
Leestijd: 3 minuten

Ben je de hummus zat? Hier vind je meer vegan broodbeleg (+ lekkere combinaties)

Pikante hummus, tomatenhummus, kerriehummus, kruidige hummus, chocoladehummus… Jup, de supermarkt heeft het allemaal. Maar hoewel we niet zonder onze dagelijkse portie kikkererwten (en pindakaas) kunnen, is het soms ook leuk om een keer wat anders als lunch te eten. Hier vind je onze heerlijke inspiratie voor vegan broodbeleg! Pikante hummus, tomatenhummus, kerriehummus, kruidige hummus, chocoladehummus… Jup, de supermarkt heeft het allemaal. Maar hoewel we niet zonder onze dagelijkse portie kikkererwten (en pindakaas) kunnen, is het soms ook leuk om een keer wat anders als lunch te eten. Hier vind je onze heerlijke inspiratie voor vegan broodbeleg!

Vegan broodbeleg in de supermarkt

Gelukkig vind je in de supermarkt ondertussen al meer dan alleen hummus. Er bestaan een heleboel plantaardige spreads, waaronder de vegan sandwichspreads van Mister Kitchen en fruit- en groentespreads van Blue Band. Je kunt ook kiezen voor plantaardige boter met een smaakje, zoals de boter van Flora met shea-olie of plantaardige margarine van Becel met walnoot- of avocado-olie.

Lees ook: Dit zijn de lekkerste vegan keto-recepten

Verder zijn er vegan varianten van dierlijk broodbeleg te koop, zoals boterhamworst en paté van de Vegetarische Slager en vegan kaas van Wilmersburger. Albert Heijn en Jumbo zijn hiervoor de beste supermarkten.

Ook zoet vegan broodbeleg is helemaal niet zo lastig te vinden als het lijkt. Pindakaas, appelstroop en jam zijn natuurlijk altijd plantaardig, maar dat geldt ook voor bijvoorbeeld Speculoos. Chocoladepasta en hagelslag zijn soms vegan, daarvoor moet je even de verpakking checken.

Dit vind je vast ook leuk: Veganistisch eten? Met deze 5 tips kun je meteen beginnen

Ga los met combineren

Het grote geheim als het aankomt op brood – en eigenlijk ook op alle andere voeding – is de kunst ven het combineren. Eet je pindakaas eens met banaan en kaneelcacao en agavesiroop of zelfs met komkommer. Combineer hummus met sla en tomaat, met gegrilde groenten of wat je dan ook maar lekker vindt.

Dit vind je vast ook leuk: Deze vegan koekjes kun je gewoon bij de supermarkt kopen

Maak eens een tosti van tapenade, olijven en jalapeño’s, combineer avocado met appel en munt of met aardbeien… Kortom: gooi gewoon wat bij elkaar. De kans is best groot dat het nog lekker wordt ook! Vergeet vooral de (verse) kruiden niet voor meer smaak – nee, die hoef je niet te beperken tot het avondeten.

Zelf vegan broodbeleg maken

Dat ‘iets bij elkaar gooien en net zo lang dingen toevoegen tot het lekker wordt’ geldt overigens ook als je zelf vegan broodbeleg wilt maken. Wil je toch een beetje op safe spelen, dan zijn er gelukkig ook een heleboel recepten. Denk aan de spinach and artichoke dip of de vegan ranch dip van Tasty, of maak eens scrambled tofu. Hieronder ter inspiratie ook nog wat video’s om zelf vegan broodbeleg te maken. Eet smakelijk!

3 Vegan Party Dip Recipes for Game Day // Healthy Super Bowl Snacks

Today I’m sharing 3 healthy, creamy party dip recipes that are perfect for your Super Bowl party (or for any get-together)! Oil-free French onion dip, spinach-artichoke dip, and buffalo ranch chick’n dip featuring jackfruit, all with homemade cultured vegan sour cream.

MUST-TRY VEGAN SUMMER DIPS | 3 healthy recipes

SUBSCRIBE for videos every Tuesday + Friday! http://www.simplyquinoa.com/YT VEGAN MEAL PLAN: https://www.simplyquinoa.com/eat-clean In today’s video we’re talking about healthy vegan snacks that are perfect for your next movie night! Kick back and enjoy the BEST vegan popcorn, a creamy vegan spinach artichoke dip AND these insanely delicious peanut butter protein cookies!

Meer vegan inspiratie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Ben je de hummus zat? Hier vind je meer vegan broodbeleg (+ lekkere combinaties)
Sluiten