Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Voeding 8 mrt 2020
Leestijd: 5 minuten

Hier haal je de lekkerste vega(n) ontbijtjes van Rotterdam

Toegegeven: ik zou de hele dag wel kunnen ontbijten. Ontbijtjes vind ik de lekkerste maaltijd van de dag en sla ‘m dus absoluut niet over. Of het nu een bakje overnight oats is of een uitgebreid ontbijt met van alles en nog wat: I’m down! En als ik mezelf echt wil verwennen, ga ik voor een ontbijtje buiten de deur met een heerlijke kop havercappuccino erbij (die zijn ergens anders toch altijd nog effe lekkerder dan als ik ze zelf maak). Dit zijn onze favoriete adresjes in Rotterdam voor een vega ontbijt.

Je weet wat je te doen staat als je binnenkort een dagje of weekend naar Rotterdam gaat (of er woont en één van de adressen nog niet hebt bezocht).

Vegetarisch ontbijten in Rotterdam

Een dag niet ontbeten is een dag… Precies, en daarom: de beste ontbijtzaken in Rotterdam voor een veggie start van de dag.

Picknick

https://www.instagram.com/p/B2Ytn2VI0xL/

Mijn absolute nummer 1 adres voor een ontbijtje in Rotterdam is Picknick. Ze serveren er overheerlijke scones, de beste açaí bowl van de stad (met de beste homemade granola van de stad), maar ook bijzondere gerechten die je alleen daar vindt.

Eén van de favorieten du moment? Dat zijn de kimchi pannenkoeken. Helemaal vegan of bestel ‘m vega met een eitje. En vergeet ook zeker niet om een keer de huisgemaakte snickers te bestellen.

Overigens is niet alles op het menu bij Picknick vegetarisch of vegan. Ze hebben ook gerechten met vlees (het worstenbroodje is een aanrader!), dus je kunt er met iedereen terecht.

Tip: raak je net zo verzot op de pot granola die je bij je açaí bowl krijgt als ik? Vraag bij de kassa dan of je een zakje mee kan krijgen. Ze verkopen het stiekem als je er naar vraagt.

Picknick
Mariniersweg 259
3011 NM, Rotterdam
Openingstijden: dagelijks van 08.00u – 16.30u en zondag van 09.00u – 16.30u.

Als de zon weer schijnt: Het lekkerste vegan ijs in Rotterdam: hier moet je zijn

Mecca

Nog een overheerlijke (en supermooie!) ontbijtzaak is Mecca. Bij Mecca eet je Midden-Oosterse ontbijtjes waar veel vega varianten tussen zitten. De persoonlijke favoriet zijn de wentelteefjes van babka. Bestel ‘m absoluut met een eitje erop (kan natuurlijk ook zonder).

Ook serveren ze (groene) shakshuka, prachtige yoghurt bowls, msemmen met pistache, en natuurlijk mezzes met dips en brood. Vergeet ook zeker niet om te kijken wat er op de counter staat.

Tip: probeer de chai latte!

Mecca
Noordsingel 39
3035 EJ, Rotterdam
Openingstijden: zondag tot donderdag: 09.00u – 21.00u & vrijdag en zaterdag van 09.00u – 23.00u. 

Arzu

In de buurt van Mecca vind je Arzu. Een ontbijtplek waar het al-tijd druk is, dus bereid je erop voor dat je een paar minuten moet wachten voordat er een plekje voor je vrij is.

Bij Arzu serveren ze de beste pannenkoeken van Rotterdam, met hartige en zoete toppings. De (meeste) pannenkoeken zijn vegetarisch, maar ze kunnen ook veganistisch voor je gemaakt worden. Vraag ook zeker naar de special, want die kan echt heel goed zijn.

Extra lekker: op de tafel staat altijd een fles met huisgemaakte karamel. Je kan er zoveel van over je pannenkoeken gieten als je zelf wilt. En dat wordt gewaardeerd.

En vergeet niet om wat van de bars achter de counter mee te nemen. Alle varianten zijn to die for.

Arzu
Bergweg 209A
3037 EJ, Rotterdam
Openingstijden: maandag tot vrijdag van 09.00u – 18.00u & zaterdag en zondag van 09.00u – 17.00u.

Als je er toch bent: Going vintage? Dit zijn de leukste tweedehands winkels van Rotterdam

Harvest Coffee Brewers

Bij Harvest Coffee Brewers zit je op een heerlijke plek in de stad. Aan het water (en dus te gek in de zomer), maar ook redelijk rustig en weg van de drukte.

Bij Harvest serveren ze fenomenale koffie en te gekke (vega) ontbijtjes. Op de foto zie je de zoete wentelteefjes van brioche met sticky vanilla apples. Maar daarnaast hebben ze nog meer vega lekkers (maar ook vleeseters kunnen er goed uit de voeten).

Harvest Coffe Brewers
Glashaven 107
3011 XG, Rotterdam
Openingstijden: maandag tot donderdag van 08.00u – 16.00u, dinsdag gesloten & zaterdag en zondag van 09.00u – 17.00u.

Parqiet

Op een prachtige locatie in het Park (die waar de Euromast staat) vind je Parqiet. Schattiger dan dit ga je het niet treffen in de stad. En in de zomer is het hier ook heerlijk buiten vertoeven.

De kaart bij Parqiet is klassiek. Je ontbijt er met toast (en tosti’s), croissantjes of een yoghurt bowl. Ga zeker ‘s voor het geroosterde bananenbrood.

Parqiet
Baden Powelllaan 20
3016 GJ, Rotterdam
Openingstijden: maandag tot vrijdag van 09.00u – 17.00u & zaterdag en zondag van 09.00u – 18.00u. 

Op het Dak

Van in het Park gaan we naar op het dak met Op Het Dak. Vlakbij het Centraal Station vind je deze overheerlijke ontbijtplek waar je als vegetariër en veganist je hart kan ophalen.

Gerechten als bircher muesli, tempeh bowl en boekweit galette sieren de kaart. Daarnaast hebben ze heerlijke zoetigheden en moet je ook hier het bananenbrood met zeezout caramel absoluut bestellen als toetje.

Op Het Dak
Schiekade 189
3013 BR, Rotterdam
Openingstijden: dinsdag tot zondag van 08.30u – 17.00u. 

Jordy’s

Voor de best belegde broodjes (en het lekkerste brood) moet je bij Jordy’s Bakery zijn. Jordy’s heeft meerdere vestigingen dus je kunt er ook eigenlijk niet omheen.

Naast goed belegde boterhammen serveren ze er ook andere gerechten, maar échte aanrader is een bammetje. Vega(n) of met vlees of vis belegd, alles kan.

En als je er toch bent, neem dan ook meteen even één van de grote chocolate chips cookies mee die je bij de kassa kunt scoren. Hier ga je me dankbaar voor zijn.

Jordy’s Bakery
Nieuwe Binnenweg 97a, Veerlaan 19d (in de Fenix Food Factory) & aan de Vlietlaan 52.
Openingstijden: bekijk die per locatie op de website

Meer vega(n) restaurants in Rotterdam

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️