Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Betere wereld 19 feb 2020
Leestijd: 3 minuten

Going vintage? Dit zijn de leukste tweedehands winkels van Rotterdam

Let’s be honest: ik ben gek op shoppen. Het is simpelweg leuk om jezelf af en toe in een nieuw item te hullen. Maar zoals we allemaal wel weten, is consumeren niet echt meer van deze tijd. De impact op het milieu van nieuwe kleding is namelijk gróót! We moeten consuminderen. Tweedehands shoppen is een manier om tóch ‘nieuwe’ items te scoren zonder al te veel impact te hebben op het milieu.

In vintage winkels scoor je unieke items voor een kleine prijs én help je mee om de wereld een mooiere plek te maken.

Tweedehands winkels in Rotterdam

Voor iedereen die in de havenstad woont of een tripje naar de stad op de planning heeft staan, zijn dit de ultieme vintage shopadresjes.

Handig: Tweedehands kleding kopen? Hier moet je op letten volgens een expert

Dearhunter

Of je nu op zoek bent naar een sexy jurk, killer boots of een nette tas, bij Dearhunter in Rotterdam vind je echte treasures. De winkel is overzichtelijk, ruim en georganiseerd (wat je misschien niet direct bent gewend van een tweedehands winkel) en ziet er gelikt uit.

Ons interieurhart ging sneller kloppen vanwege de toffe items die in de winkel tentoongesteld staan en de mooie robuuste balken op het plafond. Maar vooral belangrijk: je kan er heel goed vintage shoppen. Dé plek om een bijzondere outfit te scoren voor een speciale gelegenheid.

Waar vind je Dearhunter? Eendrachtsweg 55a in Rotterdam

Margootje vintage

Margootje Vintage bestaat ondertussen alweer een aantal jaar en is opgericht door,  je raadt het niet, Margot. Vroeger was ze al op zoek naar de mooiste items op de markt voor zichzelf, en nu verkoopt ze de beste vintage finds in haar winkel.

Een foute Versace broek? Check. Een galajurk? Check. Een rode leren jas? Check. Je vindt er allerlei items en er is voor ieder wat wils.

Waar vind je Margootje Vintage? Zwaanshals 276b in Rotterdam (Noord)

Stil Leven Store

Stil Leven Store is een tweedehands en vintageshop. De items zijn tijdloos, simpel en vrouwelijk én worden ook verkocht via hun Instagram-kanaal. Hou ze dus nauwlettend in de gaten, want ze zijn weg voordat je er erg in hebt.

Waar vind je Stil Leven? Rijnhoutplein 1 in Rotterdam

Rumba vintage

Een vintage store waar je ook terecht kunt voor een ontbijtje en een koffie, dat zien we graag. Bij Rumba kan je van 10.00u tot 18.00u rond banjeren en jezelf vergapen aan mooie vintage items, terwijl je aan je koffie nipt.

Tassen, galajurken en vrouwenpakken, de winkel is rijk aan mooie items en het bezoekje meer dan waard. Ook mogelijk om via Instagram te kopen.

Waar vind je Rumba Vintage? Benthuizerstraat 33a in Rotterdam (Noord)

Ook interessant: Kleding doneren? Dit is de schokkende impact van jouw goedbedoelde actie

Episode

Episode is een bekende onder de tweedehands winkels. Je vindt de winkels niet alleen in grote, Nederlandse steden, maar ook in België, Denemarken en Frankrijk.

Bij Episode tref je altijd een enorme hoeveelheid aan keuze aan. Je kunt er terecht voor je denim jack, Levi’s broek of zomerblousje, en alles daartussenin.

Waar vind je Episode Rotterdam? Witte de Withstraat 19a in Rotterdam

Meer tweedehands

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Going vintage? Dit zijn de leukste tweedehands winkels van Rotterdam
Sluiten