Margje Hoogland
Margje Hoogland Reizen 15 mrt 2022
Leestijd: 4 minuten

De 5 fijnste voorjaarsbestemmingen voor als je HSP bent

HSP’ers (Highly Sensitive Persons) zijn over het algemeen wat gevoeliger voor een winterdipje dan anderen. Alles komt bij wat intenser binnen, zo ook de donkere dagen. Gelukkig is er licht in het duister. De dagen worden weer langer, de temperatuur loopt op en de natuur komt weer tot leven. Precies die dingen waar een HSP’er energie van krijgt. Door op vakantie in het voorjaar te gaan, kun je daar ook nog eens extra van genieten.

Een vakantie in het voorjaar heeft trouwens sowieso best wat voordelen. Omdat het nog geen hoogseizoen is, is het niet alleen minder druk, maar ook nog eens goedkoper. Ook is de temperatuur gewoon lekker, warm, zonder dat het veel te heet is. Veel lekkerder voor een HSP’er.

Bestemmingen voor een vakantie in het voorjaar

De bestemmingen die we voor je uit hebben gezocht zijn niet te ver weg. Gewoon in Nederland of bereikbaar met de trein. Zo maak je de voetafdruk van je reis een stuk kleiner. En zeg nou zelf, door de te krappe beenruimte en droge lucht in een vliegtuig begin je sowieso niet echt ontspannen aan je reis.

1. Frankrijk

Als HSP’er kun je de steden van Frankrijk misschien beter mijden – behalve misschien als je een hotel vindt met geluidsdichte muren. Het platteland van Frankrijk is prachtig, waar je ook bent. Het zonnetje is al lekker warm terwijl je ‘s ochtends buiten in stilte van je kopje thee geniet en de rest van de dag blijft de temperatuur aangenaam.

https://www.bedrock.nl/langere-dagen-voordelen/

Blijf lekker lummelen in en rondom het huisje waar je verblijft, strek af en toe eens je benen en maak een wandeling door de natuur – waar je bijna niemand tegenkomt, sla verse fruit en groente in op de lokale markt en voel je als een god(in) in Frankrijk.

2. Noord-Italië

Ook het noorden van Italië is perfect voor een HSP’er. In bergen is het overdag al lekker warm, maar in de avond nog koud genoeg om weg te kruipen onder een kleedje bij het haardvuur. Bergen blijven iets magisch hebben en ze zorgen op een of andere manier altijd voor rust.

Ook hier kun je je lekker terug trekken en/of de natuur ingaan. Je hoeft niet per se de hoogste toppen te beklimmen – daar heb je ook nog best veel kans op sneeuw. Ook met een fijne wandeling in de bossen kom je al helemaal tot rust. Voel je de behoeft je toch even over te geven aan la dolce vita, dan zijn de gezellig dorpjes nooit ver weg.

3. Drenthe

Voor een vakantie in het voorjaar hoef je niet de grens over. Door corona hebben we Nederland herontdekt en dat blijven we doen. Ook in Drenthe valt er heel wat te ontdekken en omdat het de dunst bevolkte provincie is van Nederland, kun je dat in alle rust doen.

https://www.bedrock.nl/lente-een-frisse-start-maken/

Als het weer al goed is, is het prachtig kamperen tussen de bossen. Een mooi huisje in de natuur doet het ook altijd goed. Je wordt ‘s ochtends namelijk hoe dan ook gewekt door de vogeltjes en een eerste zonnestraal in plaats van door het verkeer. En dat neem je mee in de rest van je dag.

4. De Ardennen

De Ardennen noemden we ook al in het lijstje met winterbestemming voor HSP’ers. Dat komt omdat de Ardennen ieder jaargetijde fijn zijn. In de lente komt de natuur weer tot leven, wat je merkt aan de zingende vogeltjes, de bomen die weer beginnen te bloeien en veel wilde bloemen.

Als het lekker weer is, kan je ook hier gaan kamperen. Helemaal als je met een camperbusje gaat. Je kunt dan zelfs een lekker afgelegen plekje in de natuur vinden, waar je helemaal alleen bent en echt tot rust komt in de natuur. Neem je wandelschoenen mee, huur een kano of een mountainbike en ga er lekker op uit. Met een boek in het zonnetje zitten, kan natuurlijk ook.

5. Waddeneilanden

Ook de waddeneilanden zijn elk jaargetijde goed. Juist ook in het voorjaar, want dan is het er nog lekker rustig. Perfect voor ellenlange bos- of strandwandeling met af een toe een pauze in het zonnetje in een duinpan. Of op een bankje met uitzicht op de weilanden waar schapen met hun lammetjes staan te grazen.

Kamperen niks voor jou? Waarom je het tóch eens wilt proberen

Maak er trouwens direct een hele voorjaarsschoonmaak van voor jezelf door het te combineren met een weekendje wellness. Even afvalstoffen uit je lijf en de stress uit je hoofd en je kunt er weer helemaal tegenaan.

Lees ook: Ben je HSPer? Hier wil je rekening mee houden als je op reis gaat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️