Rosa Bertram
Rosa Bertram Reizen 8 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

6 mooie tiny houses (in de buurt) om bij weg te zwijmelen

Meer dan eens zwijmelen we weg bij het idee van het wonen in een klein, maar knus huisje middenin de natuur. Mooie grote ramen, middenin het bos, een kachel die brandt, een hangmat voor de deur. Hoewel Nederland al best wat tiny houses telt, is het realiseren ervan niet 1, 2, 3 voor elkaar. Daarom delen we alvast wat 6 prachtige tiny houses om bij weg te zwijmelen.

In de Canadese bossen, in Frankrijk of de Verenigde Staten: tiny houses zijn hot en je vind ze op de meest bijzondere plekken. En het leuke is: de meeste tiny houses staan gewoon te huur. Oók in de buurt.

Tiny house inspiratie

Daarom delen we alvast wat heerlijke tiny house inspiratie.

1. Nutchel cabins in Frankrijk & België

Deze ecologisch verantwoordelijke ecohuisjes behoren tot Nutchel, een oase middenin de bossen van Frankrijk én België. Het huisje is voornamelijk gemaakt van (rest)hout, runt op weinig elektriciteit en is gelukkig gewoon te huur. Perfect om even te ontsnappen van de drukte thuis, en helemaal te ontspannen in de natuur.

2. Natuurhuisje in België

Grote kans dat je weleens hebt gehoord van natuurhuisje.nl. De website voor het vinden van de meest bijzondere tiny houses en andere bijzondere verblijven in Europa. Bijvoorbeeld dit dromerige huisje in de Belgische natuur. Daar wil je direct een paar nachtjes in vertoeven, toch?

3. Houten huisje in de jungle

Waar dit huisje precies ligt, is vooralsnog onbekend, maar prachtig is ‘ie zéker.

4. Tiny house van Isabel Paige

De jonge Amerikaanse Isabel Paige is het standaard leven zat en besluit off grid te gaan leven. Hoe? Ze bouwt eigenhandig (wel met behulp van haar vader) een tiny house en legt het helemaal vast op YouTube. De lifestyle influencer laat zien dat iedereen het kan.

Het resultaat? Een tiny house om bij weg te dromen.

https://www.instagram.com/p/CcC9Bm1KL78/

5. Triangle house in Spanje

Dit romantische triangle huisje staat in de Spaanse bergen in de buurt bij Alicante. Op een heus glampingterrein waar je yoga doet, kan hiken en rond kunt dwalen langs één van de andere bijzondere tiny houses. Aanrader!

6. Tiny house aan het water

Voor dit dromerige huisje aan het water hoef je niet ver te reizen, het ligt namelijk ‘gewoon’ aan de Vinkeveense Plassen. Het is onderdeel van vrijhaven de Zwier. Je kunt er sinds een aantal winters geleden ook in de wintermaanden verblijven. Mét uitzicht op zee en toegang tot heuse elektrische bootjes.

In de zomermaanden kan je er ook in romantische tipi’s terecht. Hoe leuk?

Benieuwd hoe het is om zélf een tiny house te maken? Het kan! Tim bouwt er zelf één en legt het uit. En delen we tips hoe je zelf te werk gaat: Zo bouw je eigenhandig een Tiny House (deel 1) en hoe daarna verder? Dat lees je in Zo bouw je eigenhandig een Tiny House (deel 2).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️