Rosa Bertram
Rosa Bertram Reizen 19 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Must visit: logeren in de duurzame natuurhuisjes van Nutchel

Bij BEDROCK zijn we groot van van reizen, jezelf onderdompelen in de natuur en dat het liefst natuurlijk op een duurzame manier. Nu kun je naar de andere kant van de wereld vliegen om tot rust te komen, maar dat kan prima in de buurt van huis. Sterker nog: Europa heeft eindeloos veel mooie plekjes te bieden. Zoals de duurzame natuurhuisjes van Nutchel.

Met klimaatverandering on our minds speuren we bij BEDROCK met liefde de meest onontdekte en bijzondere plekjes af, gewoon in de buurt van huis. Want wie zegt dat je helemaal naar de andere kant van de wereld moet vliegen om tot rust te komen?

Heb je behoefte aan het reconnecten met de natuur, back to the basics en slow living? Dan ben je bij het forest village van Nutchel aan het juiste adres.

Nutchel: ecohuisjes in de wilde natuur

Onlangs stuitte we op het bijzondere en eco-friendly concept van Nutchel. De speciaal voor Nutchel-ontworpen tiny houses zijn de basis van de heuse glamping start-up in Europa.

Forest village

In 2020 werd de heuse forest village geboren in de Belgische Ardennen. Een perfecte uitvalsbasis voor wie even weg wil van de stadse drukte en wil uitrusten in de natuur mét een beetje luxe. Hoe tof?

Zo ontstond vorig jaar het idee om het succesvolle concept uit te breiden, naar Frankrijk. Zo gezegd zo gedaan. Inmiddels staat er een tweede glamping in de Franse Elzas.

Naast de prachtige wijnstreek, bergachtige heuvels en prachtige zonsondergangen vind je er 37 cozy cabins (alleen al voor die naam willen we er maar al te graag komen logeren) met hot tubs, sauna’s en een koud zwembed om lekker in af te koelen.

Je vindt er een cosy chalet als de gezamenlijke ruimte, speelruimte voor de kids, een mini-bibliotheek, coffee corner en nog veel meer.

De Nutchel cabins

De tiny houses ofwel cosy cabins die op het terrein staan, zijn niet zomaar cabins, maar speciaal ontworpen door architect Charlotte Besson-Oberlin voor Nutchel. Wat houdt dat in?

De dromerige huisjes zijn langwerpig, hebben grote glazen ramen en hoofdzakelijk gemaakt van gerecycled hout. De eco cabins staan op stalen palen zodat de natuur geen hevige impact ondervindt. Er is namelijk geen cement basis, en ze kunnen gemakkelijk weer worden verplaatst zodat de natuur gewoon weer verder kan groeien. Wel zo belangrijk!

Sustainable twists

Omdat de huisjes zo duurzaam mogelijk worden gebouwd, zijn er geen elektrische apparaten, is de koelkast vervangen door een koelbox en worden de cabins hoofdzakelijk verwarmd door een houtkachel.

En ook aan de verlichting is gedacht: wel 70 (!) procent wordt verlicht via olielampen en kaarsen, en voor 30 procent via ‘fairy lights’ om tóch een knusse sfeer te creëren. En yup, zélfs het meubilair is specifiek gemaakt voor Nutchel en bestaat hoofdzakelijk uit gerecycled hout. We like!

Zien we je daar?

Los van alle duurzame aspecten, zijn de huisjes ook vooral om bij weg te dromen, kijk maar eens naar de plaatjes. Hout, natuur en een prachtige brede veranda.

Benieuwd geworden naar de huisjes? Bekijk hier de website van Nutchel en de beschikbaarheid. Wij zwijmelen alvast even weg!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️