Sarawitia Franken
Sarawitia Franken Duurzaamheid 11 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Hoe leuk: zo ziet een tiny house van de IKEA eruit

Een dagje rondslenteren door de IKEA zit er helaas voorlopig nog niet in. Toch hebben ze bij de meubelgigant niet stil gezeten en een heuse tiny house ontworpen. Wij presenteren u: de Boho XL.

 Ben jij fan van de IKEA én van tiny houses? Gluur dan snel online naar binnen bij dit knusse huisje.

Tiny houses zijn hip

Het kan je bijna niet ontgaan zijn: Tiny houses zijn helemaal hip en happening. Niet heel gek, want ze zijn vaak een stuk duurzamer dan grotere huizen. Logisch aangezien je maar een veel kleinere ruimte hoeft te verwarmen en te verlichten. Ook worden veel tiny houses tegenwoordig zoveel mogelijk van duurzame materialen gemaakt.

https://www.bedrock.nl/tiny-house-natasja-gerbrand/

Vind je van jezelf dat je te veel onnodige spullen aangeschaft? Ga dan vooral in een tiny house wonen, door de kleine ruimte zijn overbodige aankopen snel verleden tijd. Welkom minimalistische levenstijl!

Boho XL

Het leuke IKEA-huisje draagt de naam Boho XL en is uiteraard volledig ingericht met IKEA-spulletjes. Binnen vind je een slaapkamer, keuken, badkamer en leefruimte. En dat allemaal op 17 vierkante meter! Dat is net zo groot als het gemiddelde studentenkamertje.

IKEA heeft ook zijn best gedaan de Boho XL zo duurzaam mogelijk te maken. De keuken is gemaakt van gerecycled hout en plastic flessen. Op het dak van het huisje liggen zonnepanelen die de elektriciteit verzorgen. Ook zijn de douche en wc zo geïnstalleerd dat ze zo min mogelijk water gebruiken.

https://www.bedrock.nl/op-tiny-house-visite-met-jolijn-het-is-een-investering-die-zich-meteen-laat-uitbetalen/

Typerend voor tiny houses is dat de ruimte op een slimme manier gebruikt wordt. Dat geldt ook voor de Boho XL. Zo is er een eettafel die je zo kan inklappen en aan de kant kan schuiven. Daarnaast wordt elk overgebleven hoekje of gaatje benut als extra opslagruimte voor spullen. Ook leuk: er zitten wielen onder dit leuke huisje, dus je kan hem overal mee naartoe slepen.

Puur ter inspiratie

Het doel van dit ‘IKEA tiny home project’ is om mensen te inspireren duurzamer te leven en te laten zien hoeveel je met een kleine ruimte kan doen. Aanvankelijk was het plan om met het huisje door het land te rijden, maar wegens corona kan je hem nu online bekijken.

Aangezien het project puur ter inspiratie dient, is het niet mogelijk om de tiny house bij IKEA te kopen. Maar, heb jij de IKEA-catalogus inmiddels uitgespeeld en zet je in een handomdraai elk kastje in elkaar? Dan kan je wel zelf een poging wagen deze Boho XL na te bouwen. Het project zal je dan tussen de €40.000 en €50.000 kosten.

Meer lezen over tiny houses:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️