Tim Lommerse
Tim Lommerse Better World 23 aug 2018
Leestijd: 3 minuten

Wonen op een paar vierkante meter: hoe pak je dat aan?

Door de gestaag doorgroeiende wereldbevolking, wordt ruimte steeds schaarser. Het gevolg is niet alleen dat woonruimte steeds duurder wordt, maar gaat ook ten koste van de natuur. Al die huizen moeten namelijk ergens (van) gebouwd worden. Tiny housing biedt misschien wel dé oplossing. 

Dag consumptiemaatschappij

Gelukkig worden steeds meer mensen fan van minimalisme: het leven met minder spullen. Je zou kunnen zeggen dat we in een soort overgangsperiode leven. We laten de consumptiemaatschappij steeds meer achter ons. Waar je succes in het leven eerst werd afgemeten aan de hoeveelheid spullen die je had, of de prijs van je auto, verschuift dat nu naar het aantal toffe ervaringen op je Instagram. 

Een beweging die hier helemaal in past, is de opkomst van de tiny housing movement. Daarbij draait het om wonen op zo min mogelijk vierkante meters, met in dat kleine huisje alles wat je nodig hebt om te leven.

Lijkt het je zelf ook iets om in zo’n tiny house te wonen? Of héb je misschien al een kleine (studenten-)kamer, en wil je graag efficiënter met je ruimte omgaan? Dan vind je de komende tijd handige blogs van Karwei vol DIY tips en tiny house-producten die betaalbaar zijn. In plaats van een tiny house op maat te laten maken, verkoopt de DIY-winkel sinds kort een speciale tiny house collectie!

En hoe dat er in een tiny house uit ziet? Dat zie je in deze modelwoning, die Karwei onlangs plaatste op een studentencampus in Delft. Want als er iemand weet hoe het is om klein te wonen, zijn het natuurlijk studenten. 

buitenkant van Tiny House Karwei

Zo ziet het er van buiten uit. Lijkt meer op een caravan dan op een complete woning nietwaar? Maar ken je nog die magische tent uit Harry Potter? Laten we een kijkje binnenin nemen.

kleine woonkamer

Het belangrijkste is natuurlijk dat je de vierkante meters zo efficiënt mogelijk benut. Een hoogslaper met daaronder lades en kasten, dat hebben we wel vaker gezien in kinderkamers of jongerenwoningen. Wat we hier heel tof vinden, is de hangkast bij het voeteneinde. Een ideale oplossing om al je mooie bloesjes netje op te kunnen hangen, en toch geen kast bij je voeten te hebben waar je voortdurend je tenen aan stoot.

kleine slaapkamer in tiny house

Juist een tafel is iets dat veel ruimte in beslag neemt. Daarom is deze tafel inklapbaar, zodat je gemakkelijk ruimte maakt voor andere bezigheden. Tafel inklappen, matje uitrollen en mediteren of yoga poseren maar!

Dit vind je vast ook interessant: Waarom (veel) kleiner wonen in zogeheten tiny houses de wereld zou kunnen redden

kleine badkamer met ronde spiegel

Zelf de badkamer is efficiënt

In de badkamer is het vooral een kwestie van zoveel mogelijk van de muren gebruiken. Daarom is de linker wand één grote kast. En dat hoeft niet diep te zijn, want de meeste toiletartikelen zijn niet groot. Voor de handdoeken is er achter de kleine kast nog wat extra ruimte, en de wastafel staat ook weer op extra bergruimte.

gele bank in wonokamer

Slimme verhoging in de woonkamer

De echte eye-catcher is de voorkant van de woning. Wij vonden vooral de verhoging een goede vondst, waardoor het blok links tegelijk dienst kan doen als klein bureautje en als bijzettafel. Hier kun je natuurlijk heerlijk geconcentreerd werken in je omgeving zonder afleiding. De zitkussens links zijn een prima alternatief voor een bank, die toch altijd veel ruimte in beslag neemt.

Zie jij jezelf hier al wonen, of heb je toch wat meer ruimte nodig? Wie weet schuilt er een ware minimalist in jou en woon je straks ook in je eigen kleine paleisje!

Bron beeld: Karwei

Benieuwd naar meer tiny house inspi?

Altijd op de hoogte blijven van de beste Bedrock-artikelen? Meld je aan voor de Bedrock Weekly!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Wonen op een paar vierkante meter: hoe pak je dat aan?
Sluiten