Josephine Kay
Josephine Kay Liefde & Seks 18 sep 2019
Leestijd: 4 minuten

Tekenen dat je relatie misschien niet lang meer standhoudt

Je merkt dat je relatie de laatste tijd wat stroef verloopt. De sleur zit er redelijk in en je staat niet bepaald te springen om met je lief af te spreken. Is het niet eens tijd om je relatie eens goed onder de loep te nemen? Diep vanbinnen weet je waarschijnlijk al wat je moet doen, maar soms is het fijn om wat tell tale signs te signaleren, zodat je er in ieder geval over na kunt denken.

Je doet dingen liever alleen

In het begin gingen jullie altijd samen boodschappen doen, bedachten jullie samen wat jullie gingen eten en kookten jullie samen. Nu doe je dat liever alleen, heb je weinig zin in bemoeienis van je partner en vind je dat momentje voor jezelf heerlijk.

Nu hoeft dat niet meteen te betekenen dat het over is, maar je kunt jezelf nu wel gaan afvragen wáárom je deze behoefte hebt. Is het omdat jullie echt alles samendeden, en je behoefte hebt aan tijd voor jezelf? Of is het omdat je geen zin meer hebt om dingen te ondernemen met hem of haar?

Lees ook: Je weet dat je in een slechte relatie zit, en toch negeer je die signalen. Hoe werkt dat?

Je hebt weinig (tot geen) seks

Nu moeten de alarmbellen gaan rinkelen. Als je het druk hebt kan het heus weleens gebeuren dat je geen zin hebt in seks. Het kan ook zijn dat je tot laat moet doorwerken en weer vroeg op moet waardoor seks even op een laag pitje staat. Maar zodra je de behoefte om seks met je partner te hebben niet meer voelt, is er meestal wel wat mis.

Tuurlijk, je houdt nog van hem of haar, maar seks is enorm belangrijk én ook nog eens heel erg fijn. Als het van twee kanten komt (dus hij of zij probeert het ook niet meer), zou het zomaar kunnen betekenen dat de relatie over is, of in ieder geval die kant opgaat.

Je fantaseert stiekem over een leven zonder hem of haar

Als je denkt aan vakanties, denk je aan een vakantie zonder hem of haar. Je ziet jezelf al languit op het strand liggen, met een boekje, een cocktail en zonder je lief. Je zou eigenlijk liever met vrienden op vakantie gaan en baalt dat je weer iets moet boeken met je partner. Zodra dit serieuze vormen gaat aannemen (alleen wonen lijkt je bijvoorbeeld ook wel wat), is het tijd om te gaan nadenken over de toekomst van je relatie.

Dit vind je misschien ook interessant: 7 tekenen die erop wijzen dat je niet meer verliefd bent

Je doet niet meer je best voor je relatie

Eigenlijk stop je weinig moeite in de ander. Je ziet een appje binnenkomen en hebt geen zin om te reageren. Je laat niet tot nauwelijks aan de ander blijken dat je nog om hem of haar geeft. Enige vorm van moeite in de ander stoppen voelt ook precies zo: als moeite. Het gaat gewoon niet meer vanzelf, en je hebt ook helemaal geen zin meer om iets leuks uit de kast te trekken, dus loop je het hele weekend verslonst in je trainingspak rond.

Oh ja, en scheren behoort inmiddels ook tot het verleden. Dat moet natuurlijk gewoon kunnen, maar een klein beetje je best doen voor de ander is wel zo leuk. Voor de ander, maar ook voor jezelf.

Ook interessant: De 6 signalen van een slechte relatie volgens een psycholoog

Je overtuigt jezelf dat het wel beter wordt

Het gaat al een tijdje niet zo soepel, maar je denkt dat je gewoon in een rough patch zit. Deze fase waait vanzelf wel over, je kunt natuurlijk nooit altijd super gelukkig zijn in een relatie. En dat is natuurlijk ook zo, maar zodra dit of te lang duurt, of te vaak gebeurt, is het iets om serieus te nemen. Een relatie is eigenlijk ook niet zo gezellig als je constant in een ‘het-wordt-wel-beter-fase’ zit.

Je liegt

Dit is misschien wel de ergste uit dit lijstje. Je betrapt jezelf erop dat je liegt tegen je vriend of vriendin. En dan bedoelen we geen leugentje om bestwil. Maar een ‘ik ben bij een vriend’-appje sturen terwijl je aan het borrelen bent met die leuke collega. Of een ‘nee, ik ga vanavond niet op stap’, terwijl je vervolgens tot midden in de nacht in de kroeg met je vrienden staat.

En ben je bang dat je partner je mobiel pakt en er doorheen scrollt? Hij of zij hoeft echt niet te lezen wat je over hem of haar zegt tegen een ander. Nou, en dat soort dirty secrets kunnen het begin van het einde zijn.

Meer over relaties

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️